3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı

KADIN ÇİFTÇİLER KIYASIYA YARIŞTI

Ordu'da bu yıl 7.'sı düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2004 yılından bu yana kadın çiftçilerinin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duyguları geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen bilgi yarışmasının bu yıl 7.sı İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ordu İl Müdürlüğü bünyesinde birincilerin belirlenmesi için ön elemelere merkez ilçeden 4 grup, Fatsa ilçesinden 9 grup, Perşembe'den 3 grup, Ünye'den 2 grup, Ulubey'den 2 grup, Çatalıpınar ilçesinden 2 grup, Gölköy'den 2 grup, Gürgentepe, Akkuş, Kabadüz, Kumru, Çaybaşı, Kabataş ve Gülyalı ilçelerinden birer grup olmak üzere toplam 29 grup katıldı.

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasının jüri başkanlığını Tarım İl Müdür Yardımcısı İshak Hacıkamiloğlu, üyeliklerini Kontrol Şube Müdürü Şaban Akpınar ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ersin Soydan yaptı. 4 grup halinde yapılan elemeler sonucunda Fatsa, Ünye, Merkez ve Gölköy ilçesi finale kaldı. Çekişmeli geçen finallerde Beyhan Poyraz ve Seyhan Koç'tan oluşan Ünye grubu birinci olurken Fatsa ilçesini temsil eden Gülay Aydın ve Hanife Ünlü ikinci ve merkez ilçeden katılan Emine Savaşkan ve Sevgin Tural ikilisi üçüncü oldu. Finalde Ünye İlçesi'nden birinci olan ekip 12 Mayıs 2010 tarihinde Samsun'da yapılacak bölge finallerinde Ordu'yu temsil edecek.

Öte yandan yarışmada dereceye giren birinci olan ekibe 6 çeyrek altın, ikinciye 4 çeyrek ve üçüncü ekibe 2 çeyrek altının yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

KADIN ÇİFTÇİLER KIYASIYA YARIŞTI
KADIN ÇİFTÇİLER KIYASIYA YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 17:25:01
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 17:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?