3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kadın girişimciler artıyor

ORDU'DA KADIN GİRİŞİMCİLERDE ARTIŞ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürü Mehmet Döktür, istihdam kurulması amacıyla açılan kurslarda kadın girişimcilerin katılım oranının yüzde 40'lara ulaştığını söyledi.

Mehmet Döktür yaptığı açıklamada, İŞKUR olarak istihdamın kurulması, yaygınlaştırılması için KOSGEB'le girişimcilik eğitimi konusunda işbirliği yaptıklarını kaydetti.

Yapılan işbirliği kapsamında 72 saatlik bir eğitim verdiklerini ifade eden Döktür,"Kurs kapsamında planlama, pazarlama, ticaret hukuku gibi dallarda eğitim veriliyor. Kursa katılanlara ayrıca ayrıca iş gücü yetiştirme kurslarında olduğu gibi 15 TL harçlık veriliyor" dedi.

Sertifika sonrasında kursiyerlerin KOSGEB'e müracaat edilerek 4 bin TL hibe, 40 bin TL kredi alınabileceğini belirten Döktür,"Alınan kredi 2 yıl faizsiz olarak 4 taksitle ödeyecekler. Bayanlar genellikle ünlü mamuller, yufka dallarında iş yapmak istediklerini ve nasıl yapmak istediklerini öğrenmek istiyorlar. Erkeklerden ise kolonyalı mendil ve mangal kömürü dalında projeler var. Belirlenen alanlarda bir eğitimden geçecekler. Bundan sonra KOSGEB'e başvurup kredi başvuruları yapılacak. Bu tür işbirlikleri güzel şeyler. Ülkemizin desteklenmesi gereken genç girişimcilere ihtiyacımız var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 16:19:00
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 17:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?