4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Kadınlar sahaya iniyor

ORDU'DA KADINLAR SAHAYA İNİYOR

Ordu'da kadınların istihdama olan katkısını arttırmak, kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların işgücü piyasasına katılımları önündeki kültürel ve diğer engelleri azaltmak amacıyla 'AB Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' çerçevesinde, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan ve AB Merkezi Finans ve İhale Birimince kabul edilen "Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var" adlı proje başladı.

Ordu Valiliği, İl Özel İdaresi, Ordu Üniversitesi, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ve Ulubey Girişimci Kadınları Destekleme Derneği tarafından yürütülecek olan toplam 13 Milyon 700 Bin Euro'luk projenin açılışı Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği törenle gerçekleştirildi.

Projenin ana hatları konusunda davetlilere bir sunum gerçekleştiren Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ersin Erdoğan, Ordu ilinde kadın girişimciliğini desteklemeyi hedefleyen projenin amacının kadınların ortak girişimler oluşturması olduğunu söyledi. İşsiz ve işgücüne dahil olmayan kadınlardan olmak üzere İŞKUR' a kayıtlı 100 kadın seçilerek bu proje kapsamında "Ortak İş Kurmanın Faydaları ve Şekilleri" konusunda bilgilendirilerek becerilerine göre el Sanatları, tekstil ve gıda sektörlerinde kümelendirileceğini vurgulayan Erdoğan, bu girişimde bulunan kadınların mentörlük hizmetleri ve malzeme ile destekleneceğini kaydetti. Erdoğan ayrıca, proje faaliyetlerine katılacak olan hedef gruba günlük 8 Euro kurs ücreti de ödeneceğini ve proje faaliyetleri süresince muhtemel olumsuzluklara karşı ferdi kaza sigortası yaptırılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından projenin uygulanması amacıyla Kültür Sanat Merkezi'nde oluşturulan büro ve çalışma alanları Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş tarafından açıldı. Açılışa ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, daire müdürleri, tüzel kuruluş temsilcileri ve projeye katılacak çok sayıda bayan katıldı.

ORDU'DA KADINLAR SAHAYA İNİYOR
ORDU'DA KADINLAR SAHAYA İNİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 13:27:01
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 17:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?