3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kadir İnanır esti, gürledi!

ÜNLÜ SANATÇIDAN HINCAL ULUÇ'A YÖNELİK SERT AÇIKLAMA

Türk sinemasının duayen sanatçılarından Kadir İnanır, memleketi Ordu'da esti gürledi. Kendisi hakkında eleştirel yazılar yazan gazeteci Hıncal Uluç'a sert konuşan Kadir İnanır, Türkan Şoray'la küs olmadıklarını söyledi.

Bir akraba ziyareti için geldiği Ordu'da Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret eden Kadir İnanır, burada kısa bir sohbetin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazeteci Hıncal Uluç'un kendisiyle ilgili yazılarının hatırlatılması üzerine sert konuşan Kadir İnanır, "Adam potansiyel suçlu. Adına bak bir kere, Hıncal. Kardeşinin adı da Öcal. Gündemde kalmak için yazıyor. Biz halkın ta kendisiyiz. Biz kalabalıkların içinde yaşamaktan büyük haz duyan kişiyiz. Onun okumuyorum ve önemsemiyorum" dedi.

"TÜRKAN'LA KÜS DEĞİLİZ"

Halen dillerde olan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmindeki rol arkadaşı Türkan Şoray'la küs olmadığını da belirten İnanır, "Türkan Şoray'la görüşüyoruz, küs değiliz. Televizyon programlarına çıkmama kararı aldım. Türkan hanım da program yapmaya başlayıp, programına beni davet edince 'olmaz' dedim. Biraz darıldı tabii" diye konuştu.

"KADİRİZM DİYE BİRŞEY YOK"

"Kadirizm hala devam ediyor mu?" şeklindeki soruya "Kadirizm diye bir şey yok" diye cevap veren İnanır, şöyle konuştu:

"Bu bir gazetecinin tabiridir. Bu ülkenin toplumsal değerlerine saygılıyım. Bu değerlere saygılı olunca farklı bir karakter ortaya çıkıyor. Ben asla bir felsefe savunucusu olmayı kabul etmiyorum. Ama koruduğum değerler var. Öyle bir yakıştırma oldu. Bunu yapanlar da yine gazeteciler. Ben bunu reddediyorum, ben hayır dedikçe yine yazıyorlar. Ben ne yapayım kardeşim."

"TÜRK SİNEMASI GELİŞEMEDİ"

Türk sinemasının gelişmesinin Türkiye ekonomisi, medyası ve siyasetinin gelişmesiyle paralel olduğunu vurgulayan Kadir İnanır, Türk sinemasının gelişemediğini söyledi. İnanır, "Şimdi dünyada olduğu gibi bağımsız genç sinemacılar çıktı. Onlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bir yardım alıp sonra kendileri de katarak filmler çekiyorlar. Yani evrensel değerler taşıyan büyük bütçeli filmler çekemiyorlar. Bu yüzden izleyici bulamıyorlar. Özellikle sıkışan ekonomiyle birlikte halk evinden çıkmıyor. Çıkan

filmlerde çocukların ticari komedi filmleri. Ama toplam olarak bakarsak Türk sinemasında bir ilerleme yok. Ekonomimiz düzelsin, ister istemez düzelir" dedi.

ÜNLÜ SANATÇIDAN HINCAL ULUÇ'A YÖNELİK SERT AÇIKLAMA
ÜNLÜ SANATÇIDAN HINCAL ULUÇ'A YÖNELİK SERT AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 17:19:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 18:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?