3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kanserli öğrenciye para yardımı

ÖĞRENCİLER, LENF KANSERİ ÖĞRENCİ İÇİN BİN TL YARDIM TOPLADI

Fatsa Anadolu Lisesi öğrencileri, lenf kanseri olan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Deniz Çay için kendi aralarında oluşturdukları yardım sandığı ile bin TL yardım topladılar.

Fatsa Anadolu Lisesi öğrencileri Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nce il genelinde Deniz Çay için açılan yardım kampanyasına duyarsız kalmayarak örnek bir yardımlaşma sergilediler. Yardım kampanyası kapsamında, Fatsa Anadolu Lisesi Okul Rehberlik Servisi Yürütme Kurulu, okullarında lenf kanseri olan Deniz Çay adına bir haftalık kampanya için yardım sandığı oluşturuldu. Bağışlar bu sandıkta toplandı. Kampanya sonucunda sandıktan çıkan yardım miktarı Deniz Çay adına açılan banka hesabına yatırıldı.

Anadolu Lisesi öğrencileri ilköğretim çağındaki Deniz Çay'ın amansız hastalık olan kansere yakalanmasının ve ailesinin yardıma muhtaç olmasının kampanyayı yapmalarında etkili olduğunu belirterek, “İçimizden biri de Deniz Çay kardeşimizin durumuna düşebilirdi. Bu nedenle bu kampanyaya önem verdik” dedi.

Fatsa Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yazgı ise, “Çatalpınarlı hasta olan öğrenci kardeşimizin durumuna okul olarak duyarlı olmamız gerektiğini vurguladık. Öğrencilerimizin yardımlaşma duyguları ağır bastı ve aileye azda olsa bin TL'lik destekte bulundu. Öğrencilerimizin bundan sonraki hedefi aileyi ve hastayı ziyaret etmektir. İdare olarak bunu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:07:02
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?