4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Kar etkisini gösteriyor

Soğuk ve karlı havanın etkili olduğu Ordu'nun yüksek kesimleri karla kaplandı.

Balkanlar üzerinden gelen kar yağışının yurda giriş yapmasıyla birlikte Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Ordu'nun yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu kar kalınlığı 20 cm'ye kadar ulaştı. Sahil kesimde ise karla karışık yağmur ve hafif kar görüldü.

Ordu İl Özel İdare Genel Sekreterliği, yüksek kesimlerde kardan kapalı köy yolu bulunmadığını ve tüm ekiplerin hazır bekletildiğini açıkladı. Ordu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise Ordu'da bugünden itibaren sıcaklığın 3-4 dereceye ineceğini belirttiler.

Kar yağışının etkili olduğu yörelerden biri olan Çaybaşı ilçesinin İlküvez Beldesi de beyazlara büründü. İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, belde sakinlerinin soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olmalarını istedi.

Başkan Yanık, "Vatandaşlarımız gerekli önlemleri alsınlar. Belediye olarak biz kış şartlarına uygun bir şekilde gerekli olan tüm önlemlerimizi aldık. Belediyemiz tüm ekipmanlarıyla birlikte vatandaşlarımızın her zaman olduğu gibi kış şartlarında da hizmetindedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 16:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?