4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Karadeniz'e ekonomik otel

KARADENİZ'E 5 YILDIZLI OTEL YERİNE EKONOMİK OTEL

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yayla ve deniz turizminin canlandırılması amacıyla 5 yıldızlı otellerin yapılması tartışmaları sürerken, Hilton Worldwide yöneticisi Michael Collini, 5 yıldızlı otel yerine kaliteli orta ölçekli oteller yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da ünlü otellerin yöneticilerinin katıldığı 'Orta Asya&Türkiye Otel Yatırım Konferansı'nda (CATHIC) Türkiye'nin ikincil şehirlerinde 5 yıldızlı otellere ihtiyaç olmadığı dile getirilerek, orta ölçekli otellerin pahalı alternatiflere göre daha yüksek yatırım getirisi sağlayabileceği vurgulandı. Konferansa katılan konuşmacılar, Türkiye'nin ikincil şehirlerinde kaliteli, markalaşmış, orta ölçekli ve ekonomi sınıfı otellere daha çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Ordu'da otel yatırımı bulunan Hilton Worldwide üst düzey yöneticilerinden Michael Collini, "Türkiye markalaşmış, istikrarlı, kaliteli orta ölçekli konaklama ürünlerinin özlemini çekiyor" dedi. Hilton'un Türkiye için Geliştirme Müdürü Poğda Demircan da bu görüşe katıldığını ifade ederek, lüks oteller ile orta ölçek oteller arasındaki oda fiyatı farkının, özellikle bölgesel şehirlerde son derece küçük olabileceğine dikkat çekti. Demircan, "Nihayetinde özellikle taşra şehirlerini göz önüne alırsak

müşterilerin bir odaya ödeyecekleri azami bir ücret var. Bu da, gelişim ve işletme maliyetleri daha düşük olan orta ölçekli işletmeci için işletme karının, beş yıldızlı mülklere göre daha yüksek olacağı anlamına gelir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 18:03:01
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 18:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?