5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Karadeniz'in geleceği...

Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) Koordinatörü Doç. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, Karadeniz'in karadaki insanların baskısına karşı son derece korunmasız olduğunu belirterek, "Karadeniz'in sağlığı ve geleceği çevresinde kıyısı olan ülkelere bağlıdır. Bu ülkelerin Karadeniz'e göstereceği sevgi, Karadeniz'in geleceğini belirleyecektir" dedi. 

Ordu Sanatevi (ORSEV) Salonu'nda, Çevre ve Orman Müdürü Selahattin Aydın, Ordu Çevre Derneği Başkanı O.Rüştü Baş ile birlikte bir basın toplantı düzenleyen TÜRÇEP Koordinatörü Doç. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, Karadeniz'deki kirliliğe dikkat çekti. Karadeniz'de kirlenmeye bağlı olarak canlıları barındıran üst tabakanın iyice inceldiğini ve 100 metrenin altına düştüğünü vurgulayan Doç. Dr. Uyar, "TÜRÇEP olarak, 'Karadeniz'in Eke-Sistemini İyileştirme Projesi' kapsamında tehlikeli ve evsel atıkların denize atılmamasını sağlamak amacıyla bölge ülkeleri bazında bir çalışma yapmak istiyoruz. Bunun için 6 ülkeden 36 gönüllü kuruluş bu çalışmaya destek veriyor. Her yıl 31 Ekim'de kutladığımız 'Karadeniz Günü'nün yılda bir kez değil, yılın 365 günü kutlamak istiyoruz. Bunun için halkımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu. 

Çevre ve Orman İl Müdürü Aydın da, her yıl çevre günlerinde yapılan uygulamaların artık değişmesi gerektiğini söyledi. Aydın, "Artık şablonun dışına çıkmalıyız. Her zaman okullardan öğrencileri toplayıp deniz kenarında çöp toplatamayız. Artık vatandaşlarımızın da bu konuda hassas olması gerekiyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 18:16:57
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 18:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?