4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Kardeş okula çevre desteği

KARDEŞ OKULA ÇEVRE DESTEĞİ

Ordu İl Çevre Orman Müdürlüğü, "Kardeş Okul, Kardeş Kurum" kampanyasında 'kardeş okul' olarak eşleştiği Şehit Üsteğmen Doğan Gökbulut İlköğretim Okulu'nun çehresini değiştirmek için harekete geçti.

Ordu Çevre Orman İl Müdürlüğü, Şehit Üsteğmen Doğan Gökbulut İlköğretim Okulu'nun çevresini yeşillendime çalışmalarına başladı. Okul çevresine fidan dikimine başlayan Çevre Orman İl Müdürlüğü, kısa bir süre içerisinde çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor. Okul çevresinin yeşillendirilmesi çalışmaların başlamasıyla birlikte öğrencilere resim sergisi eşliğinde 'çevre dersleri' verildiği okulda, ilk dersi Çevre Orman İl Müdürü Selahattin Aydın verdi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen sergideki tabloları beden eğitimi dersi gören öğrencilerle paylaşan Aydın, erozyonun toprak aşınmalarına ve yeşil dokunun kaybolmasına sebep olduğunu, bunu önlemek için ağaçlandırma çalışmalarının çok önem taşıdığına dikkat çekti.

Çevre Orman İl Müdürü Selahattin Aydın, kardeş kurum olarak benimsedikleri Şehit Üsteğmen Doğan Gökbulut İlköğretim Okulu'nun çevresini ağaçlandıracaklarını ve farklı türlerdeki bitkilerle zenginleştireceklerini vurgulayarak, "Öğrencilerimizin yeşil çevreyi sevebilecekleri nitelikte bir çalışma yapmayı planlıyoruz" dedi. Aydın, okuldaki öğretmenlerden öğrencilere çevre bilincinin aşılanmasına yönelik çalışmalarda yapmalarını istediklerini vurgulayarak, "Gelecek kuşağı temsil eden çocuklarımızın çevre bilinciyle yetişmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

KARDEŞ OKULA ÇEVRE DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 13:09:01
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 13:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?