5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Kavgaya müdahele etti yaşamını yitirdi

Fatsa İlçesi'ne bağlı Yalıköy Beldesi'nde 2 kişi arasında yaşanan silahlı kavga sırasında otomobiline kurşun isabet edince kavgaya müdahale eden uzman çavuş, karnına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, Yalıköy Beldesi'nde gece saat 01.00 sıralarında Turgut A. ile Yılmaz O. arasında silahlı kavga çıktı. Bu sırada Ordu'nun Ulubey İlçesi'nden Samsun istikametine giden bir düğün konvoyunda bulunan ve beldede yemek molası veren İzmit Seymenler Piyade Taburu'nda görevli Uzman Çavuş Erdoğan Akbaş'ın (36) kullandığı 41 LC 719 plakalı özel otomobile bir mermi isabet etti. Kurşun, otomobil içersinde bulunan Tuğba B'nin omzunu sıyırarak diğer camdan çıktı. Bunun üzerine aracından inen Uzman Çavuş Erdoğan Akbaş, Turgut A. ile tartışmaya başladı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Turgut A. kasığından yaralanırken, Uzman Çavuş Erdoğan Akbaş ise karnına isabet eden kurşunla yaralandı. Ailesiyle birlikte iznini geçirdiği öğrenilen Akbaş, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 çocuk babası olan Erdoğan Akbaş'ın cenazesi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Turgut A. ise Fatsa Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

Olaydan sonra kaçan Yılmaz O, sabah saatlerinde jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 12:53:25
Güncelleme :22 Temmuz 2006 Cumartesi 12:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?