3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kayak tesisi çalışmaları hızlandı

ORDU'DA KAYAK TESİSİ ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Çambaşı Yaylası’na kayak tesisi yapılması için bir süredir yürütülen çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Çambaşı Yaylasına kayak tesisi yapılması için bir süredir yürütülen çalışmaların gözden geçirildiğini ve gelindiği son durumun değerlendirildiği bir toplantı yaptıklarını kaydeden Vali Orhan Düzgün, kurum yetkililerinden kayak tesisinin en kısa sürede yapımı için kurumlarca yapılması gereken çalışmaların hızlandırılması ve yasal prosedürlerin tamamlanması istediğini vurguladı.

Tüm yasal çalışmaların Nisan ayı içinde tamamlanması talimatını verdiğini belirten Vali Orhan Düzgün, "Çambaşı Yaylası’na yapılacak kayak tesisiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden gelen uzmanlarca yapılan fizibilite çalışmaları tamamlandı. İlimizde Çambaşı'nın dışında da kayak merkezi olabilecek yerler var. Ancak, Çambaşı Yaylası hem isim olarak bilinen bir yer olması hem de ulaşımının kolay olması nedeniyle tercih edilmiştir. Çambaşı Yaylası’na yapılacak kayak merkezinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Bu konuda bürokratik işlemleri en kısa sürede, en seri şekilde çözüme kavuşturarak, tesisin yapımı aşamasına gelmeliyiz" dedi.

Zaman kaybı olmaması için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini dile getiren Vali Düzgün, "Bu nedenle bütün kurumlarımız üzerine düşen görevi ve çalışmayı, bürokratik engellere takılmadan yerine getirmelidir. Yaz aylarında turizm cazibe merkezi olan Çambaşı Yaylası, yapılacak kayak merkezi ile kış turizmi açısından da bir cazibe merkezi olacak ve yaz, kış sürekli turizme hizmet eder hale gelecektir. Böylece Turizm Merkezi ilan edilen Çambaşı Yaylası, Ordu turizmine hizmet eden bir cazibe merkezi haline gelecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 10:50:02
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 10:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRAH ÖZER IP: 78.186.70.xxx Tarih : 5.04.2010 10:58:49

İNŞALLAH BU ÇALIŞMA GERÇEKLEŞİR BİR MESUDİYELİ OLARAK BÖLGEDEKİ İŞSİZ GENÇLERE TÜM KARAGÖL YAYLALARINA FAYDASI OLUR. BENDE ASKERDEN GELECEK YIL ŞUBAT DA TERHİS OLURSAM BÖLGEDE TURİZM ADINA ELİMDEN GELEN YARDIMI ESİRGEMEYECEĞİM HERŞEY ÜLKEM VE GÜZEL ORDUM MESUDİYEM İÇİN...