3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kaymakam hızlı başladı

KAYMAKAM HIZLI BAŞLADI

Son kararname ile Ordu'nun Ulubey ilçesine Kaymakam olarak atanan Halil Berk, ayağının tozuyla yaptığı ilk toplantıda okul servislerinin durumunu ele aldı.

Ulubey Kaymakamı Halil Berk, daire amirlerini tanımak, sorunları gündeme getirmek amacıyla daire müdürleri ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Akif Atlı'nın da katıldığı toplantıda, ilçenin sorunları ele alındı. Toplantıda yaptığı konuşmada çalışma sistemini anlatan Kaymakam Berk, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış oldukları hizmetlerde verimliliğe, telefon, elektrik, su, kırtasiye ve akaryakıt vb. gibi giderlerde tasarrufa azami önemi göstermesi gerektiğini belirterek, ayrıca ilgili yasa gereği kapalı alanlarda sigara içilmemesine özen gösterilmesini, özellikle okul bahçelerinde öğrencilerin gözü önünde sigara içilmemesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne önemli rol düştüğü, ayrıca hastane içi ve çevresinde sigara yasağına uyulmasını istedi.

Taşımalı eğitimdeki konuları gündeme getiren Kaymakam Berk, geçmiş yıllarda taşımalı eğitimde bulunan servis araçlarının zaman zaman yabancı yolcu alarak çocukları ayakta götürdükleri, bazen de kendi servislerini yapmayarak başka araçları kendi yerlerine gönderdikleri, öğrencilerin taşınması sırasında şoförlerin argo kelimeler kullandıkları, içkili araç kullandıkları ve hız limitlerini aşar şekilde araç kullandıkları şeklinde şikayetler olduğunu hatırlatarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet güçlerinin birlikte servis araçlarını denetlemesini ve bu tür davranışları sergileyenler hakkında yasal işlem yapılması talimatını verdi.

Resmi yazışmalarda Başbakanlıkça yayımlanan resmi yazışma kurallarını belirleyen esaslara uyulmasını isteyen Kaymakam Berk, "Vatandaşlar tarafından verilen dilekçeler anında değerlendirilerek sonuçlandırılacak ve sonuç hakkında kendisine bilgi verilecek" dedi.

Toplantıda ilçenin acil çözüm bekleyen konuları da ele alınarak, yeni kararlar alındı.

KAYMAKAM HIZLI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 15:13:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 15:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Keleş IP: 78.191.170.xxx Tarih : 22.09.2010 17:47:44

Hoşgeldiniz sayın kaymakamım. Ulubey güzel bir ilçedir. Sizden ricam bu hassasiyetlerinizi İstanbul Şişli ilçe kaymakamına da bi ara iletmenizdir. Zira o saydığınız ihlallerin hepsi Şişli de fazlasıyla yapılmakta olup, burada büyükşehir olduğundan mıdır nedir bilinmez, kimse kimseyi çevirip te hemşerim sen ne yapıyon denmemektedir. Hal böyle olunca Şişli Ulubey den  daha kötü yönetilmektedir. Hatta biz Şişli de kaymakam var mıdır yok mudur onu bile bilmemekteyiz. Varsa çıksın ortaya o zaman !