3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kırgız ve Gagavuz ekipleri Ordu'da

KIRGIZ VE GAGAVUZ EKİPLERİ ORDU'DA

Ordu'da nevruz kutlamaları çerçevesinde Kırgısiztan ve Gagavuz'dan gelen ekipler müzik dinletisi ve dans gösterisi sergiledi.

Ordu'da baharın habercisi, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen nevruz kutlamaları kapsamında bazı etkinlikler gerçekleştirildi. Ordu Valiliği'nin davetlisi olarak Ordu'ya gelen Kırgızistan dans ekibi ve Gagavuz müzik topluluğu Atatürk Kültür Merkezi'nde Ordulularla bir araya geldi.

Orta Asya'dan Balkanlar’daki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan nevruz kutlamaları kapsamında Gagavuz ekibinin müzik dinletisi ve Kırgız ekibinin dans gösterisi salondakiler tarafından büyük beğeni topladı. Ekiplere alkışlarıyla eşlik eden Ordulular program sonunda konuk sanatçıları ayakta alkışladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal'ın da eşlik ettiği programa, Ordu Vali Yardımcıları Ömer Adar, Mustafa İmamoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Fatsa Kaymakamı Selman Yurdaer'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

KIRGIZ VE GAGAVUZ EKİPLERİ ORDU'DA
KIRGIZ VE GAGAVUZ EKİPLERİ ORDU'DA
KIRGIZ VE GAGAVUZ EKİPLERİ ORDU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 10:58:03
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 11:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?