3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kırsal kalkınma yatırımlarına destek

ORDU'DA 6 KIRSAL KALKINMA YATIRIMINA DESTEK

Ordu'da kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 6 adet projeye toplam 3 milyon 350 bin TL destek verilmesine karar verildi.

Ordu'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesine dair tarıma dayalı yatırımların 2009 yılı proje başvuruları sonuçlandı.

Hibe programından yararlanmak amacıyla proje hazırlayarak İl Tarım Müdürlüğü'ne müracaat eden gerçek ve tüzel kişilerin, tarım- hayvancılık ve su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların desteklenmesi amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe olarak karşılanan proje başvuruları değerlendirildi.

Program kapsamında hibe destek programından yararlanmak amacıyla fındık işleme tesislerinin kurulumu ve mevcut tesislerde kapasite artırımı, kivinin muhafazasına yönelik soğuk hava deposu ve süt işleme tesisine yönelik 4 milyon 390 bin TL tutarında toplam 9 adet proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucu proje toplam tutarı 3 milyon 350 bin TL karşılığında 6 adet proje uygun görülerek desteklenmesine karar verildi. Yüzde 50 hibe kapsamında desteklenmesi uygun görülen projelerden 3 adedi fındık işleme ve paketleme tesisi, 3 adedi ise kivinin muhafazasına yönelik soğuk hava deposu olarak gerçekleşti. Proje yatırımlarının tamamlanması sonucu yatırımcılarına 1 milyon 500 bin TL hibe desteği sağlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 12:12:05
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 12:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?