4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Kış ayında organik çilek

KUMRULU ÇİFTÇİDEN KIŞ AYINDA ORGANİK ÇİLEK

Ordu'nun Kumru ilçesinde kış ayında organik çilek yetiştiriliyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan Cafer Dip, mesai saatlerinin dışında Kovancılı köyünde bulunan evinin bahçesinde hiçbir katkı maddesi kullanmadan yetiştirdiği çilekler görenleri hayrete düşürüyor. Daha önceleri de çeşitli örnek çalışmaları olan Cafer Dip, kış ayında yetişen çilekleri yakınlarına ve komşularına ikram ediyor.

İlçe Tarım Müdürü, Ziraat Mühendisi Funda Güneş ve Ziraat Mühendisi Yeter Şeref, Cafer Dip'in yetiştirdiği çilekleri ve kivi fidanlarını inceleyerek bilgi verdiler. İlçe Tarım Müdürü Funda Güneş, "Bu, bahçede malçlama usulü çilek yetiştiriciliğidir. Diğerlerine nazaran daha iyi ve kaliteli ürün elde edilebiliyor. Hastalıklara daha az yakalanabiliyor. Normal çilek yetiştiriciliğine göre daha karlı bir ürün. Çünkü sürekli ürün alabiliyorsunuz. Geleneksel çilek yetiştiriciliğinde mevsiminde ürün alırsınız.

Ama bunda öyle değil, uzun dönemde sürekli çiçeklenme ve ürün alabiliyorsunuz. Bu yüzden karlı bir ürün. Bu işi yapmak isteyen çiftçilerimize bilgi ve teknik anlamda her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Çiftçi Cafer Dip ise, "Bu ve buna benzer çalışmalarımı bahçemde yapıyorum. Mesai saatlerim dışında bahçemde ilgileniyorum. Hiç bir katkı maddesi kullanmadan tamamen doğal olarak kış ayında çilek toplayarak hem örnek olmak istiyor hem de ileriye dönük bu işi geliştirmek istiyorum" diye konuştu.

KUMRULU ÇİFTÇİDEN KIŞ AYINDA ORGANİK ÇİLEK
KUMRULU ÇİFTÇİDEN KIŞ AYINDA ORGANİK ÇİLEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 17:27:04
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 15:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Yanık IP: 78.182.214.xxx Tarih : 27.02.2011 09:34:27

Hemşerim kutlarım. Ordu lunun artık bu fındık merakından kurtulup yeni limanlara yelken açma vakti gelmiştir. Değerli ziraat muhendisi hemşerilerimide kutluyorum. onlarında bu konuda azimkar olduğu belli.  devamı gelir inşaallah. bununla kalmasın. yayalım bunu. diğer ilçelere de örnek olsun.