4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Kiviler pazara indi

Karadenizli üreticiler, 1 Kasım'da hasadına başladıkları kiviyi pazara indirdi.

Ordu'da kivilerini toplayan yüzlerce üretici, tonlarca ürününü pazara indirerek il dışından gelen tüccarlara sattı. Sattığı ürünün parasını da peşin alan üreticiler, fındıktan sonra kividen de para kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 200 tonun üzerinde ürünün pazara indirildiğini belirterek, bölgedeki üreticilerin fındıktan sonra kividen de para kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Uzunlar, 1 Kasım'da kivi hasadına başlandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Kivi bilindiği gibi fındıktan sonra en çok para kazandıran tarım ürünlerinin başında geliyor. Bir hafta boyunca ürününü toplayan üreticilerimiz kiviyi pazara indirdi. Sezonun ilk kivileri pazara inmeye başladı, il dışından gelen tüccarlar peşin para ödeyerek ürünlerimizi satın alıyor. Üreticilerimiz daha önce belirlenen fiyatlardan kivilerini satıyor. Bütün üreticilerimiz durumlarından memnun."

- 12 milyon lira gelir

Kividen üreticilere ciddi bir gelir kalacağının geleceğinin altını çizen Uzunlar, şöyle devam etti:

"Bu sezon bölgemizdeki üreticilerimizin cebine yaklaşık 12 milyon lira para girmesi bekleniyor. Bu da bölgemize sıcak para girmesi anlamına geliyor. Bu paradan hem üreticilerimiz faydalanacak hem de esnafımız. Onun için biz kivinin üretimini önemsiyoruz. Halen ülkemizde kivi üretiminde ciddi açıklar söz konusu. Bu açığın üreticilerimiz tarafından kısa sürede kapatılacağına inanıyorum."

Uzunlar, aroma yönünden Türkiye'nin en iyi kivisinin Ordu'da üretildiğini, bu nedenle tüccarların ilk tercihinin Ordu kivisi olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Mersin'den Ordu'ya gelen tüccarlardan Soner Öz ise kivi alımına bugünden itibaren başladıklarını belirterek, "Sadece bugün 200 tonun üzerinde kivi aldık. Üreticilerimiz hızlı bir şekilde kivilerini satmaya çalışıyor. Biz de bize getirilen ürünlerinin hepsini almaya çalışıyoruz. Oluşan tablodan hem biz hem de üreticilerimiz memnun" dedi.

Ordulu kivi üreticisi Aydın Yıldız da fındıktan sonra kividen de para kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bugün iyi ki kivi üretimine başlamışım diyorum" ifadelerini kullandı.

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 10:00:00
Güncelleme :8 Kasım 2013 Cuma 15:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?