4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Kızlar sahaya indi

KIZLAR SAHAYA İNDİ

Türkiye Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği kız futbolunu geliştirme amaçlı projenin Ordu ili bölgesinde ilk startı Çamaş ilçesinden verildi.

Futbolda yetenekli kız öğrencilerin seçilerek Futbol Köylerine yönlendireceği projenin startına Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol İl Sorumlusu, aynı zamanda Kız Futbolu Geliştirme Antrenörü Ahmet Yıldırır, Çamaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, Şube Müdürü Salih Usta, Çamaş Türk Telekom YİBO Müdürü Nejat Yıldırım, Fatsa Belediyespor Kulübü Başkanı Sait Demirci ve Yönetici Yılmaz Şerbetçi, geçen yıl Ordu ilini temsilen Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yapılan Futbol Köyü Projesi'ne katılan

Gözdenur Billay ve Beyzanur İrvasa ve görevli eğitimciler katıldı.

 

"FUTBOLU SADECE ERKEKLER OYNAR DİYE BİR KURAL YOK"

Çamaş Türk Telekom YİBO'da başlayan programda ilk olarak kız futboluna ilgi duyan öğrencilere kız futbolu hakkında bilgiler verildi. Daha sonra proje ile ilgili bir konuşma yapan Kız Futbolu Geliştirme Antrenörü Ahmet Yıldırır, projenin 85 bölgede pilot uygulamasının başlatıldığını belirterek, "Kız futbolunu anlatma, kız futbolunu geliştirme anlamında Çamaş ilçesinden start vermiş bulunuyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği okullarda kız futbolunun

gelişmesi bu eğitimi alan kızların yeteneklilerinin seçilerek futbol köylerine yönlendirilmesi amaçlı yapılan bir projedir bu. Bu proje sadece futbolu erkekler arasında oynanmadığını kızların da futbol oynayabileceğini ve bizlerin de sizlerle birlikte olduğu mesajını vermek için buraya geldik. Bu projede yetenekli görülen kızlarımızın Milli Takımlara kadar yükselme şansı da var" dedi.

Okulda gerçekleşen toplantının ardından Çamaş İlçe Stadı'nda kızlara ilk antrenman programı Kız Futbolu Geliştirme Antrenörü Ahmet Yıldırır, beden eğitimi öğretmenleri Turgay Öncel ve Demet Lektemur tarafından uygulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 13:06:05
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 18:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATMA NUR ÇAKIR IP: 95.10.78.xxx Tarih : 25.02.2011 17:27:09

 BEN futbolda oynadım ve okulumuzu temsil edecek gol attım