3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Köprüde büyük tehlike

KÖPRÜDE BÜYÜK TEHLİKE

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa-Kumru-Korgan kara yolundan 3 köyün ulaşımını sağlayan köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Köprünün Bozdağı, Hıdırbeyli ve Yukarıardıç köylerinin yanı sıra Çerkezdağı ve Duayerine hizmet ettiğini belirten Hıdırbeyli Köyü Muhtarı Kemal Şahin, "Bu yol aynı zamanda eski Korgan yoluna çıkıyor. Köprünün yan kelebekleri uçtu. 2007 yılında yapılması için dilekçe verdim. 2008 yılında programa alındı, ödeneği de geldi, fakat yapılmadı. 2008 yılında yeniden dilekçe verdim. Ben dilekçe yazmaktan bıktım, ilgililer dilekçe almaktan bıkmadı. Her sene dilekçe veriyorum. Bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Daha önceden de köprünün ayağı alt taraftan oyulmuştu, uçuyordu. Gazetelerde ve televizyonlarda haber yapıldıktan bir sene sonra 60 metre set yapıldı ve köprünün ayak kısmı kurtuldu. Ama yan tarafları ne zaman yapılacak bilmiyorum" dedi.

"SEL GELİRSE KÖPRÜ YIKILIR"

Muhtemel bir selde bu köprünün yıkılabileceğini ifade eden Hıdırbeyli Köyü Muhtarı Kemal Şahin, "Burası 1982 yılında komple uçmuştu ama yapılmıştı. Şimdi tekrar aynı şekilde oldu. Köprü gitti gidecek. Geçen yıl tekrar müracaat ettik. 2010 yılı programına alınması için 2009 yılında yine müracaat yaptık. Yine bir ses yok. Bu köprü için 2006 yılında dilekçe vermeye başladım, her yıl dilekçe vermeye devam ediyorum. Bu köprü sel olmadan yapılırsa ben de rahat ederim, ilgili kurumlar da rahat eder. Ama bir sel gelir de bu köprü yıkılırsa hele de üzerinden bir araç geçerken yıkılırsa o zaman bunun hesabını kim verir ben bilemem" diye konuştu.

KÖPRÜDE BÜYÜK TEHLİKE
KÖPRÜDE BÜYÜK TEHLİKE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:38:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 11:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?