5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Korgan'a yeni ilköğretim okulu

Ordu'nun Korgan İlçesi'ne bağlı Yeniköy Köyü'nde, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile "81 ilde 81 okul yapımı projesi" çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un eşi Erengül Ulusoy'un katkılarıyla yapılan okul törenle hizmete açıldı. 

Törene Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, İl Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Nevzat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Rıdvan Güler, Korgan Kaymakamı Özgür Arslan, Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, İl Genel Meclis Başkanı Celal Tezcan, İl Genel Meclis üyeleri, Habil Bıçakcı, Atıf Yüksel, Ekrem Paç, İsmet Erçal ve köy halkı katıldı. 

Yeniköy Köyü öğrencileri Vali Said Vakkas Gözlügöl'ü okula gelişi sırasında ellerindeki balonlarla kendisine doğru koşarak karşıladı. Öğrencilerin bu hareketi Vali Gözlügöl'ü duygulandırdı. Törende bir konuşma yapan TOÇEV yetkililerinden Aybike Yurtsever Guşa, "Her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğuna inandığımız için bir adım attık. Mesafe olarak merkezden çok uzak köyleri seçmiş olmak gerçekten yaptığımız en güzel şeylerden bir tanesi" dedi. 

Daha sonra konuşan Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl ise, Ordu'da göreve başlayalı 2.5 ayda çok güzel eğitim hizmetlerine tanık olduğunu ifade etti. Gözlügöl, "Bugün burada bu şirin okulu görünce tekrar çocuk olup okuyasım geliyor. 81 ilde 81 okulun yapılması kampanyasında ilimiz de desteklenmiştir. Vakfımızın Ocak 2005'de başlayan projesinde bugüne kadar 41 proje tamamlanıp teslim edilmiş. 'Yaşasın okulumuz' kampanyası da Anadolu'da hayalleri sınırsız ufukları açık geleceğe umutla bakan çocukların dayanağı olmuştur" diye konuştu. 

Daha sonra okulun yapımına katkıda bulunanlara plaket verilmesinin ardından yeni okulun kurdelası kesildi.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 16:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?