5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Koridorda konser provası

Ordu'da bir ilköğretim okulunun en üst katında eğitim-öğretim veren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenciler, müzik dersleri ve konser provalarını yer sıkıntısı nedeniyle koridorda yapıyor. 

2000 yılında Fen Lisesi'nin bir katında 7 odada eğitim ve öğretime başlayan, bugün ise Turnasuyu mevkisindeki ilköğretim okulunun en üst katında faaliyetlerine devam eden Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğretmen ve öğrenciler imkansızlıklar içinde eğitim ve öğretim mücadelesi veriyor. Binanın en üst katında 6 sınıfta ders gören 163 öğrenci, müzik dersi pratiklerini ve konser eğitimlerini yangın merdiveninin de bulunduğu koridorda gerçekleştiriyor. Koridorlardan taşan müzik gürültüleri ise bir alt kattaki ilköğretim öğrencilerinin derslerinin gürültülü geçmesine sebep oluyor. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri, bazı zamanlar sınıftaki sıraları bir köşeye çekerek orkestra dersini gerçekleştiriyor. Okulda bilgi teknolojisi olarak kullanılan sınıfın, inşaat halindeki bir başka okuldan gelen öğrenciler için ayrı bir sınıfa dönüştürülmesi nedeniyle öğrenciler görselliğe dayanan dersleri çalışamıyor. 

Ellerindeki enstrümanları ustalara taş çıkarırcasına çalarak, dünyaca ünlü bestekarlar Chopin, Bach, Çaykovski'nin posterleri altında güzel sanatlar eğitimi almaya çalışan öğrenciler, yetkililerin artık bu soruna bir çözüm getirmesini istedi. Öğrencilerden Dilek Dalgıç, orkestra için bir salonları bulunmadığı gibi değişik bölgelerden gelen öğrenciler için pansiyon olmadığını, bunun da kaliteli eğitim alma konusunda sıkıntılar oluşturduğunu söyledi. Esra Ataş ise, diğer Güzel Sanatlar Liseleri'nde öğrencilerin kalitesinden hiçbir zaman aşağıda kalmadıklarını, ancak imkansızlıklar sebebiyle bu kalitelerini gösteremediklerini belirterek, "Lütfen yetkililer sesimizi duysun" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 15:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?