4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Köy yolları yıprandı uyarısı

Ordu İl Genel Meclisi, köy yolları üzerindeki su kanalları ve menfezlerin üzerine atılan molozların tıkanmaya ve yolun tahrip olmasına sebep olduğu için tüm köy muhtarlıklarına uyarı afişleri gönderdi. 

İl Genel Meclisi Özel İdare Genel Sekreterliği, kırsal kesimden geçen devlet karayollarının yöre insanı tarafından bilinçsiz kullanım sebebiyle tahrip olması, molozlar sebebiyle su kanalları ve menfezlerin tıkanması konusunda tüm köy muhtarlıklarına uyarı afişleri gönderdi. Hazırlanan afişlerde yolların bu ülke insanından alınan vergilerle yapıldığı, ancak bilinçsiz kullanım sonucu kısa zamanda yıprandığına dikkat çekildi. 100 bin YTL harcanarak yapılan bir bölüm yolun tahrip edilmesiyle daha ikinci yılında 50 bin YTL'lik onarım masrafı yapıldığına dikkat çekilen afişlerde, yol kenarlarındaki su kanalları ve menfezlerin de usulüne uygun kullanılması istendi. 

İl Genel Meclisi, 2005 yılının Kasım ayında aldığı bir kararla, il genelindeki köy yolları üzerindeki fındık bahçelerinin temizlenmesi sırasında çıkan çalı ve moloz gibi atıkları yol kenarı ve su kanallarına atarak yolların bozulmasına ve menfezlerin tıkanmasına sebebiyet veren arazi sahiplerine 250 YTL ile 2 bin 500 YTL arasında para cezası uygulanması kararı almıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 14:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yücel Teyin IP: 84.57.146.xxx Tarih : 1.09.2006 02:36:19
Önemli değil. Saygıdeğer editörümüz. SECİMLERE FAZLA BİR ZAMAN YOK (Yanilmiyorsam-bir sene Var) O ZAMAN YAPARIZ. HEM DE ASVALTLARIZ. Saygilarimla