3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

KÖYDES ve BELDES tam gaz

KÖYDES VE BELDES TAM GAZ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, içme suyu ve yolu bulunmayan veya yetersiz olan köy ve bağlılarının, yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının standardının yükseltilmesi amacıyla 2005 yılında başlatılan KÖYDES kapsamında büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yıllardır ihmal edilen ya da hak ettiği hizmeti tam olarak alamayan köylerin mağduriyetinin giderilmesi, köylerde hayat kalitesinin artırılması, köylerinin ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanması için KÖYDES kapsamında yoğun bir çaba gösterdiklerini dile getiren Enver Yılmaz, 2005-2010 yılları arasındaki 5 yılda KÖYDES kapsamında Ordu iline toplam 141 milyon lira aktarıldığını belirtti. Bu ödeneklerle köylerin alt yapı sorununun büyük ölçüde çözümlendiğini dile getiren Yılmaz, "Bu kapsamda 21 adet köprü, yaklaşık bin 500 adet menfez yapılırken, 2 bin metreküp taş duvar örüldü. 347 km. yol yeniden ele alınıp onarıldı, 65 km. beton yol yapılırken, 382 km köy yolu asfaltlandı. 8 km. yeni yol açılırken, 72 km. yol tesviye edildi. Bu çalışmalar kapsamında ayrıca 421 köye sağlıklı içme suyu şebekesi döşendi" dedi.

"BELDES BELEDİYELERİN CAN SİMİDİ OLDU"

Enver Yılmaz, nüfusu 10 binin altında bulunan belediyelerin içme suyu ve yol altyapısı konusundaki yapım, tesis geliştirme, bakım-onarım gibi yatırımlarının yapılması ve bu amaçla ihtiyaç duyulacak demir, çimento, boru ve benzeri malzemelerin temini ile şebekeli içme suyu tesisi bulunmayan belediyelere İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu tesisi yapımını kapsayan BELDES projesinin ise önemli bir eksikliği giderdiğini belirtti. Belde belediyelerinin BELDES kapsamında aldıkları ödeneklerle bir çok alt yapı sorununu çözümlediğini dile getiren Yılmaz, "Geçmiş yıllarda yatırım ve hizmet yapmakta zorlanan belde belediyeleri açısından BELDES adeta can simidi oldu. BELDES kapsamında 2007'de 250 bin nüfusa sahip 55 belediyeye 7 milyon, 2008'de ise 182 bin nüfusa sahip 58 belediyeye yaklaşık 6 milyon ödenek aktarıldı. Bu kapsamda 27 adet menfez, 5 köprü inşa edilirken, bin 632 metreküp taş duvar örüldü. 4.5 km beton yol, 57 km asfalt yol, 367 km stabilize yol açıldı. Yine 57 belediyenin içme suyu sorunu çözüldü" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 13:22:05
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 23:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiris n IP: 85.223.80.xxx Tarih : 11.04.2010 16:33:03

secimler yaklasiyor galiba. Akp ataga kalkiyor halki kandirmayin. Bir kac kisi istedi diye ORGI hakkinda konusmuyorsunuz. Hani en kisa zamanda ORGI  (hava Limani acilacakti? Aldiniz oylari ondan sonra bie sey yok. Secimden secime konusuyorsunuz. Belediye secimler geride kaldi o zamanda diyordunuz inanmiyorsaniz aciniz arsivleri gorurusunuz. Her secimde soz veriyorsun yine bir sey yok. Halktan para tpladiniz ne yaptiniz paralari en azindan faizi ile ne yaptiniz. en kisa zamanda ORGI   yi istiyoruz. Secmen getirdigi gibi goturmesinide bilir. Kimler geldi kimler gitti unutmayiniz.