3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Köye ev yapacaklar dikkat!

ORDU'DA KÖYE EV YAPACAKLARA UYARI

Ordu İl Özel İdare Genel Sekreterliği, köylerde ev yapmak isteyen vatandaşların inşaat ile ilgili tüm aşamalarda İl Özel İdare'nin mutlaka bilgilendirilmesi ve sunulacak projenin onaylanmadan inşaata başlanamayacağını açıkladı.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin web sitesinde yapılan açıklamada, köylerde oturan ve yapı inşa etmek isteyen vatandaşların, iş ve işlemlerini daha hızlı yürütebilmeleri için bir takım hususlara dikkat etmeleri gerektiği belirtildi. Önce inşaat için tapu ve konu ile alakalı dilekçenin İl Özel İdare Genel Sekreterliğine verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, ardından inşaat yapılacak alan ve inşaatla ilgili mimari, statik, elektrik, tesisat gibi projelerin sunulması gerektiği vurgulandı. Projenin inşaat yapımına, fenni ve sağlık yönünden uygun olup olmadığının İl Özel İdaresi personeli tarafından inceleneceği ve inşaat için gerekli izinin idare tarafından verileceği kaydedilen açıklamada, "Son olarak yapının tamamlanmasıyla birlikte, yapının projelere uygun olarak yapılıp yapılmadığı ve ilgili alandaki yapılaşma esaslarına uyulup uyulmadığı kontrol edilerek, uygun bulunması halinde yapı kullanım izni belgesi verilebilir" denildi.

Ordu İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Bülent Civelek, Ordu'nun köylerinde her yıl ortalama 1500-2000 arasında yeni yapı inşa edildiğini, bu yapılardan bir kısmının 'Köy Yerleşik Alanı' sınırları içerisinde kalırken, bir kısmının da bu alanın dışında kaldığını, bunun da inşaat ve ruhsat sürecinde bir takım farklılıkları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Bu konuda tüm aşamaların İl Özel İdare'den öğrenilebileceğini belirten Civelek, "Vatandaşlar genellikle bu aşamalar hakkında bilgi sahibi değil. İstenen belge ve evrakları angarya olarak algılıyor. Ayrıca Özel İdare tarafından zorluk çıkarıldığı gibi yanlış bir düşünceye kapılıyorlar. Bu durum kesinlikle doğru değildir. İdaremizce yapılan uygulamalar, istenen belge ve evraklar tamamen yasalar ve mevzuat çerçevesinde istenilmekte; halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya, izinsiz ve plansız yapılaşmaları önlemeye yöneliktir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 15:30:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 15:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat şimşek IP: 188.56.238.xxx Tarih : 28.08.2010 06:30:12

il özel idaresi. sen önce gel köylerde içme suyu , yol , elektrik tesisatı, okul, sağlık ocağı var mı ? ona bak ! önce kendi eksiklerini tamamla. ondan sonra gariban vatandaşı soymaya kalk ! sizi kim getirdiyse o makama ! her işi düzgün yaptınız. bütün işleri bitirdiniz, gözünüzü gariban köylüye mi diktiniz ? Gölköy lü