3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Koyuncular kalite peşinde

ORDULU KOYUNCULAR KALİTE PEŞİNDE

Ordu'nun Gölköy ilçesinde koyunculukla uğraşan çiftçiler, aynı emek ve masrafla elde edilen kuzu sayısını iki katına çıkarmak için Amasya Bafra koyununu incelemeye gitti.

Gölköy İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından koyunculuk yapan çiftçilere yönelik Amasya Gökhöyük Tarım İşletmesi'ne teknik gezi düzenlendi. Düzenlenen bu geziye İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Murat Kuzu ve Tayfun Kara, Ziraat Teknisyeni Ufuk Kuzu ile birlikte koyunculukla uğraşan 13 çiftçi katıldı. Gezi ile koyunculukla uğraşan çiftçilerin Türkiye'de sadece Gökhöyük Tarım İşletmesi'nde üretilen yüzde 75 sakız yüzde 25 karayaka olan Bafra koyununu tanıması ve koyunculukta bakım, besleme, üretim teknikleri hakkında bilgilendirilmesi ile uygulamaların yerinde izlenmesi amaçlandı. Özellikle 100 koyundan 220 kuzu gibi ikizlik oranının yüksek olan Bafra koyununda aynı emek ve aynı masraflarla elde edilen kuzu sayısı iki katına çıkması çiftçilerin büyük dikkatini çekti. Düzenlenen gezi sonucunda çiftçiler bu teknik gezinin çok faydalı olduğunu dile getirdiler. Çiftçilerin yüzde 70-80'ini Bafra koyununu temin ederek Gölköy İlçesi'nde bu koyun ırkını yaymak istediklerini ifade ettiler.

ORDULU KOYUNCULAR KALİTE PEŞİNDE
ORDULU KOYUNCULAR KALİTE PEŞİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 09:53:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 10:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şinasi Şenkaya IP: 81.215.88.xxx Tarih : 26.03.2010 17:52:10

Sevgili Hemşerilerim,Öncelikle Gölköy İlçe Tarım Müdürü Sezgin Gürkan'ı bu gayretli ve araştırmacı çabalarından dolayı kutluyorum. Gölköy'lü hemşerilerimin inşallah bu gayretleri ile Selemen ve Yemişgen Yaylasında hayli azalmış olan koyun varlığı sayısını artıracağını ümit ediyorum. Karasığır içinde aynı geyretli çalışmaların yapılması gerekmektedir.Saygılarımla,Şinasi ŞenkayaÇatak Köyü / Gölköy / Ordu