5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Kurban Hizmetleri Komisyonu kuruldu

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, kurban bayramında kurban kesme ibadetini yerine getirecek vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla Valilik bünyesinde 'Kurban Hizmetleri Komisyonu' kurulduğunu söyledi. 

Vali Gözlügöl, bayramda kurban kesecek veya vekalet yoluyla kestirecek olan vatandaşların dini esaslara, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine önem göstermelerini istedi. Bunu sağlamak amacıyla 'Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun bir takım kararlar aldığını belirten Vali Gözlügöl, alınan kararları şöyle açıkladı: 

"- Kurban satış yeri olarak Eskipazar'da bulunan hayvan pazarı belirlenmiş, bunun dışında herhangi bir yerde hayvan satışına izin verilmeyecektir.
Kurbanlar park, bahçe, meydan, sokak ve anayol gibi umuma açık yerlerde kesilmeyecektir.
Özel toplu kesim yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar (yurt pansiyon vb) Komisyondan özel izin alacaklardır.
Kurban kesim yeri olarak belirlenen Bucak mahallesindeki Pazartesi pazar yerinde tesisten yararlanma ücreti büyükbaş hayvanlar için 10 YTL, küçükbaş hayvanlar için 5 YTL olarak tespit edilmiştir.
Kendi kurbanını kesmek isteyenler hayvana eziyet etmeden dini kurallara riayet ederek kesimi gerçekleştirecektir. Kurban atıklarını çevreyi kirletmeden bir çukur kazarak gömeceklerdir.
Kulak küpesi ve belgesi olmayan hayvanlar kesilmeyecek, kesilen hayvanların küpeleri köy ve mahalle muhtarları tarafından bir tutanakla Tarım İl Müdürlüğüne teslim edilecektir."

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 11:17:16
Güncelleme :27 Aralık 2006 Çarşamba 12:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?