3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kursa öğretmen bulunamadı

ORDU'DA BİÇKİ DİKİŞ KURSUNA ÖĞRETMEN BULUNAMADI

Ordu'da istihdam artışının en çok yaşanacağı öngörülen dikiş makinesi operatörlüğü için açılması düşünülen kursun, usta öğretici bulunamaması nedeniyle açılamadığı ortaya çıktı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası Bilgi Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde iller bazında hazırlanan rapora göre, Ordu'da dikiş makinesi operatörlüğü mesleğinde istihdam artışının yaklaşık yüzde 70 olacağı öngörüldü. Bunun üzerine yapılan anketler araştırma sonuçları ve istekler doğrultusunda en çok ihtiyaç duyulan sektörlerin başında gelen dikiş makinesi operatörlüğü konusunda kurs açılmasına karar verildi.

Bu konuda nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla iş makinesi operatörü yetiştirme kursunun açılmasına yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ortaklaşa çalışma yaptı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonrasında iş piyasasının önemli miktarda ihtiyaç duyduğu iş makinesi operatörlüğü yetiştirme kursları alanın sertifikalı usta öğretici bulunamadığı için kurs açılamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 17:59:04
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 14:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?