5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Marketi soydu kameraya yakalandı

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bir süpermarketi soyan hırsızlık zanlısı, marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Hırsızlık zanlısı, olaydan sonra polisin takibi sonucu yakalandı. 

Olay, Yeni Kumru Caddesi üzerinde bulunan Osman ve Murat Topaloğlu kardeşlere ait Topaloğlu Süpermarket'te gece saat 04.45 sıralarında meydana geldi. T.B. (26) adlı zanlı, süpermarketi soymak için harekete geçti. Marketin birinci kapısını zorlayan zanlı, cebinden çıkardığı alet ile de kapıyı açmayı başaramayınca, yanına yaklaşan ve olayın farkında olmayan simitçi ile bir süre görüştükten sonra, simitçinin oradan ayrılmasını fırsat bilip bu kez ikinci kapıya yöneldi. İkinci kapıyı zorlayarak açan ve içeriye giren T.B., daha sonra yazar kasadan yaklaşık 400 YTL parayı alıp dışarı çıktı. İlk açamadığı marketin birinci kapısının başka bir markete ait olduğunu zanneden hırsızlık zanlısı T.B., bu kez yine aynı kapıya yönelip zorlamaya başladı. Uzun uğraşlar sonucu kapıyı açamayan T.B., bu sırada bir lokantacının ortaya çıkması üzerine olay yerinden uzaklaştı. Lokantacının yanına gelen zanlı, lokantacının uzaklaştırması sonucu olay yerinden ayrılıp kayıplara karıştı. Hırsızlık olayının ortaya çıkması üzerine T.B., güvenlik kamerası kayıtları sayesinde polis tarafından otogarda yakalandı. Sorgusu tamamlanan T.B., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İş yeri sahibi Osman Topaloğlu, hırsızlık zanlısı T.B.'nin iş yerinin kasasında bulunan yaklaşık 400 YTL parayı aldığını belirterek, "Marketimizin otomatik olan 2 kapısına da zarar vermiş. Kapıdaki zararımız 4 bin euro" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 13:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?