6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Meclis'te amatör kulüpler tartışması

Ordu İl Özel İdaresi 2009 yılı mali bütçesinden Ünye Cevizdere Stadı'na aktarılan ödenekten alınarak amatör spor kulüplerine verilmesi mecliste tartışmalara yol açtı.


İl Genel Meclisi kasım ayı onuncu birleşim toplantısında, İl Özel İdaresi'nin gider bütçesinde yer alan deneme, dinlenme ve din hizmetlerine aktarılan ödeneklerin sınıflandırılması müzakere edildi. Daha önce belirlenen taslak bütçede Gençlik Spor İl Müdürlüğü bütçesinde bulunan 'Ünye Cevizdere Semt Saha ve Soyunma Odası Projesi' için tahsis edilen 100 bin YTL ödenek 20 bin YTL indirilerek amatör spor kulüplerine aktarılmıştı.


Bütçede yapılan bu değişikliğe bazı il genel meclis üyeleri Ünye Semt Stadı'nın bu ödeneğe ihtiyacı olduğunu belirterek kararın geri alınmasını istedi. Konu hakkında söz alan İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyon Başkanı Yaşar Doksar, geçmişte amatörde yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için bu ödeneğin aktarıldığını söyledi. Birçok gencin kötü alışkanlıklar ve kahve köşelerinden kurtulması için bu ödeneğin çok önemli olduğunu belirten Doksar, ödeneğin tüm amatör sporları kapsadığını bu nedenle ayrım yapılmaması gerektiğini kaydetti. Tartışmalar sonrasında 80 bin YTL'lik ödenek oylama ile amatör spor kulüplerine aktarıldı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 18:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?