3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Mecliste 'mühendis' polemiği

MECLİSTE 'MÜHENDİS' POLEMİĞİ

Ordu İl Genel Meclisi'nde yaşanan 'mühendis' tartışması yine tansiyonu yükseltti.

İl Genel Meclisi Ocak ayı son birleşim toplantısında, İl Özel İdaresi bünyesinde tam zamanlı sözleşmeli olarak 2010 mali yılı içinde çalıştırılacak 4 mühendisin aylık ücretlerinin belirlenmesine yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Bir önceki gün sert tartışmalara neden olan ve sevk edildiği komisyon tarafından hazırlanan raporda tansiyonu düşürmedi. Söz konusu raporda, 2009 yılında bin 828 TL ücretle çalıştırılan mühendislerin, yeni yılda yapılacak sözleşme doğrultusunda yeniden tam zamanlı sözleşmeli mühendis olarak çalışmasının ihtiyaç olduğu belirtildi. Aynı raporda, 2010 yılında çalıştırılacak mühendislerin aylık ücretlerinin net aylıkların yüzde 2.5 oranında arttırılmasının uygun olacağının kanaatine varıldığını kaydedildi. Konuyla ilgili söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cemal Aydın, söz konusu mühendis kadroların ihtiyaçların halen devam ettiğini ve olayın sadece kanunlar doğrultusunda maaşlarının düzenlenmesi olduğunu söyledi. Mühendis kadrolarının alım kararının geçmişte yine meclis tarafından verildiğini hatırlatan Aydın, "2009 yılının ocak ayında 5 tane sözleşmeni mühendis alımı için kadro açtık. O gün meclis bu kararı vermiştir. Bu karardan sonra ilgili idare, valilik ve İl Genel Meclisi tarafından personel alımına kararı verilmiştir. Bu personellerden biri başka işe atanmak kaydıyla görevinden ayrılmıştır. 4 personel halen ilgili şefliklerde görevlerine devam etmektedirler" dedi.

Hazırlanan raporda söz konusu mühendislerin görevlerine devam etmesine ihtiyaç duyulduğunun belirtildiğini ifade eden Aydın, "Geçmişte mühendislerin ücretleri Maliye Bakanlığı'nın uyguladığı ve Mali İdareler Genel Müdürlüğü'nden alınan onayla ücretleri de yine meclis tarafından uygun görülmüştür. Yine aynı arkadaşların aynı görevlerinde çalışmalarına devam etmesi konusudur. İdaremiz buna ihtiyaç duymaktadır. Hatta hem makine parkının yenilenmesi hem yeni zihniyetlerin olması ve yeni bir vizyonla değişiklik yapılarak çalışılmasını hep istiyorduk. Norm kadroda 37 tane mühendislik kadromuz Özel İdare'de mevcuttur. Bunların 27 tanesi doludur. İhtiyaç duyulduğunda yine meclise gelerek kararı meclis verecektir. Bununla ilgili olayın özeti budur" diye konuştu.

AK Parti Gurubu adına söz alan Sebahattin Gürbüz'ün, raporu destekleyici konuşmasının ardından söz isteyen İl Genel Meclis Üyesi Selim Mercan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri tarafından cevaplandırılmasını istediğini soruların olduğunu belirtti. Söz konusu mühendis sınıflandırılmasında İl Özel İdare'de ihtiyacı duyulan inşaat, harita, jeoloji, elektrik, maden, çevre, mimar, arkeolog, şehir plancısı, topograf, inşaat teknikeri ve harita teknikeri kadrolarını bulunduğunu belirterek, kamuoyunda iddia edildiği gibi endüstri mühendisliği kadrosunun bu kadrolar arasında yer almadığını kaydetti. Yapılan uzun süreli tartışmaların ardından söz konusu 4 adet mühendisin aylık ücretlerinin belirlenmesine yönelik teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİSTE 'MÜHENDİS' POLEMİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 16:35:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?