3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Mesudiye 2023'e hazırlanıyor

MESUDİYE 2023'E HAZIRLANIYOR

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde cumhuriyetin 100. yılında uluslararası düzeyde bir etkinlik düzenlemek amacıyla benimsenen "Dünya Demokrasi Formu-2023" projesi tartışılıyor.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin başkanlık yaptığı Ordu Atlıhan Otel'deki kurultay komitesi toplantısına ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Mesudiye Kaymakamı Rıza Gençoğlu, Belediye Başkanı İsa Gül, Pendik Belediyesi'nden biri Belediye Meclis Üyesi 5 kişilik teknik ekip ile Mesudiyeli iş ve bilim adamları katıldı. Mesudiye "Dünya Demokrasi Formu-2023" projesi hazırlıklarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı, Basın Konseyi Başkanı

Oktay Ekşi'nin açış konuşması ile başladı. Toplantıda daha sonra Mesudiye şehir merkezinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili proje çalışmalarını üstlenen İstanbul Pendik Belediyesi teknik kadrosu tarafından hazırlanan iyileştirme projesi hakkında katılanlara bilgi verildi ve proje tartışıldı.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, cumhuriyetin 100. yılında Mesudiye'de Dünya Demokrasi Formu düzenlenmesinin ülkemizin demokrasisi adına çok önemli bir etkinlik olacağını vurgulayarak, ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği olarak projeye destek vereceklerini söyledi.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ise, "Mesudiye'de cumhuriyetin 100. yılında uluslararası düzeyde bir etkinlik düzenlemek amacıyla benimsenen Dünya Demokrasi Formu-2023 projesiyle 19 yıldır aralıksız olarak yapılan Mesudiye Kurultayları'nda, demokrasi adına elde etmiş olduğumuz birikim ve tecrübelerimizi 2013 yılında en az 40 ilin katılımıyla 'Türkiye Demokrasi Formu', 2018 yılında en az 10 ülkenin katılımıyla 'Avrasya Demokrasi Formu', 2023 yılında ise en az 20 ülkenin katılımıyla 'Dünya Demokrasi

Formu'nun Mesudiye'de gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Ekşi, bu amaçla hazırlık ve değerlendirme toplantılarının belirli aralıklarla sürdürüleceğini söyledi.

MESUDİYE 2023'E HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:55:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 11:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?