3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Mesudiyeliler büyük düşünüyor

MESUDİYELİLER BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 19 yıldır düzenlenmekte olan Mesudiye İlçe Kurultayı'nın 4 Temmuz 2009 tarihinde yapılan 19. Kurultay'da alınan kararların 2. Değerlendirme Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Şişli Belediyesi'ne ait Maya İş Merkezi toplantı salonunda, İstanbul Mesudiyeliler Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kurultay Değerlendirme Toplantısı'na Ordu Valisi Orhan Düzgün, Mesudiye Kaymakamı Rıza Gençoğlu, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Yeşilce Belediye Başkanı Feyzi Ünal, Üçyol Belediye Başkanı Aydın Gündoğdu, İstanbul ve Ankara'daki Mesudiye vakıf ve dernek yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda Mesudiyeli katıldı.

Katılımın ve ilginin oldukça yoğun olduğu Kurultay Değerlendirme Toplantısı İstanbul Mesudiyeliler Derneği Başkanı Mimar Süleyman Uluocak'ın açılış konuşması ile başladı. Dernek Başkanı Mimar Süleyman Uluocak, 1991 yılından bu yana aralıksız olarak yapılmakta olan Mesudiye Kurultaylarının Mesudiye'ye kazandırdıklarını anlatan bir slayt sunumunda bulundu. Divan Başkanlığını Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin yaptığı toplantıda bir konuşma yapan Ordu valisi Orhan Düzgün, Mesudiye'de yapılan kurultayların yankısının sadece Mesudiye'de değil, tüm Türkiye'de yankılandığını, Mesudiye'nin içerideki ve dışarıdaki eğitimli insanları ve her yıl düzenli yapılan kurultayları ile Türkiye çapında adını duyurduğunu, ilçeye yapılacak yatırımlar ve alınacak kararların demokratik katılımla kararlaştırıldığı bir ilçe olduğuna dikkat çekti.

YAYLA YOLLARI ASFALTLANACAK

Doğal güzellikler açısından zengin olan Çambaşı Yaylası ile kültürel varlıklar açısından önemli bir yere sahip olan Yeşilce beldesi arasındaki yayla yolunun asfalt hale getirilmesi ve Yeşilce-Mesudiye arasındaki bağlantı yolunun iyileştirilmesi için bir proje hazırlattıklarını belirten Vali Düzgün, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan, Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay'dan buranın bir turizm bölgesi olduğunu belirterek turizm altyapı yatırımlarından bu yolun iyileştirilmesi, mümkün olduğu takdirde de asfalt yapılması konusunda bir projesi sunduk. İnşallah Bakanlığımızdan gerekli desteği aldığımız takdirde Çambaşı ile Yeşilce arasının asfaltlanması için gayret göstereceğiz" dedi.

Karadeniz-Akdeniz yolu çalışmalarının devam ettiğini, bugüne kadar 13 tünel ve 53 sanat yapısının tamamlandığını da belirten Vali Düzgün, "Geçtiğimiz hafta Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile beraber bir toplantı yaptık. Karadeniz-Akdeniz yolu, Karayolları Genel Müdürlüğünün 2010 yılı yatırım programında yer alacak. Biz buranın en kısa sürede tamamlanmasını arzu ediyoruz. DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmelerde de şu anda Devlet Su İşlerinin kontrolünde olan yolların en kısa sürede Karayollarına devredilmesi suretiyle buranın da Karayolları standartlarına getirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

KURULTAY ULUSLARARASI OLACAK

Bu arada Mesudiyeli akademisyen Prof. Dr. Aziz Ekşi, 19 yıllık bir kurultay geleneği bulunan Mesudiye'de, Cumhuriyetin 100. yılında uluslararası düzeyde bir etkinlik düzenlemek amacıyla benimsenen "Dünya Demokrasi Forumu-2023" projesiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Prof. Dr. Aziz Ekşi, "Dünya Demokrasi Forumu-2023 projesiyle, 19 yıldır aralıksız olarak yapılan Mesudiye Kurultaylarında, demokrasi adına elde etmiş olduğumuz birikim ve tecrübelerimizi 2013 yılında en az 40 ilin katılımıyla 'Türkiye Demokrasi Forumu', 2018 yılında en az 10 ülkenin katılımıyla 'Avrasya Demokrasi Forumu', 2023 yılında ise en az 20 ülkenin katılımıyla 'Dünya Demokrasi Forumu'nun Mesudiye'de gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

MESUDİYELİLER BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:59:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 18:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?