3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Mhp OR-Gİ'yi meclise taşıdı

MHP OR-Gİ'Yİ MECLİSE TAŞIDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Av. Rıdvan Yalçın, OR-Gİ Havaalanı'nı meclis gündemine taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırması istemiyle Meclis Başbakanlığı'na sunduğu soru önergesinde OR-Gİ Havaalanı'nı hatırlatan Yalçın, Başkana Erdoğan'ın yerel seçimler sırasında verdiği sözünü hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler sırasında Ordu'da havaalanı konusunda 'samimiyetle' çalıştıklarını söylediğini belirten MHP Milletvekili Yalçın, bu açıklamanın Ordu ve Giresun halkında heyecan uyandırdığını, ardından iktidar milletvekilleri ve bakanların "İlk işimiz OR-Gİ Havaalanı" şeklinde propaganda yaptığını, hatta önemli sivil toplum kuruluşlarının bu müjdeli haber için tam sayfa teşekkür ilanları yayımladığını hatırlattı.

Buna rağmen aradan geçen süre içinde ciddi hiçbir adım atılmadığını, 2010 yılı yatırım programında da OR-Gİ Havaalanı ile ilgili bir husus yer almadığını kaydeden Yalçın, önergesinde Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Ordu ve Giresun un 40 yıllık hayali olan havaalanımız konusunda yukarıda anlatılan süreç sebebiyle partiniz milletvekilleri ve taşra teşkilatlarının ve diğer birimlerinin kamuoyu nezdinde bir inandırıcılığı da kalmamıştır" dedi.

Yalçın, önergesinde şu soruya yer verdi: "Samimiyetle sürdürdüğünüzü belirttiğiniz havaalanı etüt çalışması 2 yıldır bitmemiş midir? Ordu ve Giresun'a havaalanı sözünüz geçerliğini sürdürmekte midir? Sürdürüyorsa ne zaman başlatılacaktır? 2 ilin bir havaalanı hakkı değil midir? Bu hak Ordu ve Giresun'da yerel seçimleri kaybetmiş olmanız sebebiyle mi görmezden gelinmektedir?"

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:53:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 11:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?