5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Mitingin yankıları sürüyor

Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ordu'da gerçekleştirilen Karadeniz Fındık Mitingi'nin ardından gerçekleştirilen yol kesme eyleminin provokasyona uğradığını söyledi. 

Hüseyin Akdeniz, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingin takdire şayan bir şekilde gerçekleştiğini ve üreticinin sesini demokratik bir üslupta gerekli yerlere ilettiğini belirtti. Mitingin ardından yol kesme eylemini kesinlikle tasvip etmediklerini ifade eden Akdeniz, "Miting alanı içerisinde ve yol kesme eylemi sırasında üzerine basa basa söylüyorum bazı provokatörlerin yardımıyla, bazı kişilerin dolduruşuyla bir takım üretici arkadaşlarımız galeyana getirilmek istendi. Ancak sağduyulu fındık üreticilerimiz bu galeyana gelmedi. Orada 50 kişilik bir provokatör grubu vardı ve bunların başka amaçları vardı. Ordu'nun sağ duyulu üreticileri bu galeyana gelip de bir hadiseye mahal vermedi. Güvenlik güçlerini sabır ve tahammüllerinden dolayı kutluyorum" dedi. 

Ordu Emniyet Müdürlüğü ile Ordu Jandarma Komutanlığı'nın provake edilmeye çalışan bir kitleye karşı "sağduyulu ve tahammüllü" olmasını takdir ettiklerini belirten Akdeniz, Ordu Emniyet Müdürü Rıdvan Güler'in açığa alınmasına da üzüldüklerini söyledi. Akdeniz, "Ordu Emniyet Müdürü bu bölgeyi tanıyan bir emniyet müdürüydü. Bizim yöremizin ve yapısını bilen bir polis müdürüydü. Biz dünkü olaylardaki tavrını takdire şayan gördüğümüzü belirtiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 16:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?