3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Müdürlere Amerika'yı örnek gösterdi

MÜDÜRLERE AMERİKA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, Amerika'da öğretimden önce eğitime önem verildiğine dikkat çekerek, “İyi vatandaş olabilmek için önce eğitmek lazım” dedi.

Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde okul ve dershane müdürlerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun'un yanı sıra Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Şube Müdürleri Atilla Yiğit ve Ercan Uçak, okul ve dershane müdürleri katıldı. Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya'nın ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, “İyi örneklerimizi paylaşırsak daha muvaffak oluruz. Onun için değerli arkadaşlarımdan şunu istiyorum. Kendi aralarında da olsa birbirlerini eleştirmek yerine birbirlerine katlanmak, birbirlerine hoşgörülü davranmak, birbirlerini yararlı bir şekilde tenkit etmek suretiyle birbirlerine katkıda bulunurlar. Öğretmenler sizin ne emir eliniz, ne uşağınız ne köleniz. Siz benim ne emir erimsiniz, ne kulumsunuz ne uşağımsınız. Hep beraber varmamız gereken hedefe bir orkestra şefi gibi yöneterek varacağız” diye konuştu.

AMERİKA ÖRNEĞİ

Ellerindeki malzemenin insan olduğunu ifade eden Uzun, şöyle konuştu: “Bizim elimizdeki malzeme çocuklarımız. Yani geleceği emanet edeceğimiz çocuklar. Onun için onları iyi eğitmek zorundayız. Devletin imkanlarıyla hasbelkader bazı ülkeleri gezme imkanı buldum. Mesela Amerika'da ilköğretimde öğrencilerin müfredat programı bizdeki kadar yoğun değildir. Orada önce çocuğun sosyalleşmesi sağlanıyor. Karakterinin oluşması sağlanıyor. Paylaşma dostluk arkadaşlık öğretiliyor. Daha sonra öğretime geçiliyor ve bilgi depolamaya geçiliyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile hala eğitim ve öğretimle ilgili arayışlar var. Henüz ben bu işin zirvesine çıktım, 'eğitim-öğretimle ilgili yapabileceği bir yok' diyen bir ülke yok. Biz de bu gelişmeleri yakından takip etmek durumundayız. Öyle ki bizde de hala eğitimle ilgili çalışmaları bir kenara bırakmış, sadece öğretime yoğunlaşmış durumdayız. Onun için iyi vatandaş olabilmek için önce eğitmek lazım” diye konuştu.

MÜDÜRLERE AMERİKA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 17:40:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 17:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?