4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Muharip gazilere yeni şube

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ORDU ŞUBESİ AÇILDI

Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi törenle açıldı. Ordu Belediyesi tarafından Durugöl Mahallesinde tahsis edilen yerde faaliyete geçen Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi'nin açılışını Ordu Valisi Orhan Düzgün gerçekleştirirken açılışta 3 gaziye madalya verildi ve derneğe katkıda bulunanlara teşekkür plaketleri sunuldu.

Ordu Muharip Gaziler Derneği'nin açılışına Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Güzey, Muharip Gaziler Genel Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan, Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Abdullah Erarslan, yaptığı konuşmada, muharip gaziler olarak Kıbrıs'ta, Kore'de bu ülke adına savaşmış gazilik payesi kazanmış, bu milletin şerefleri ile şereflenmiş insanlar olduklarını belirterek, "Ordu'da da gazilere hizmet etme, canlı tarihimizi halka anlatma imkanı bizlere nasip oldu" dedi.

Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan,"Bu şubeler halkın malıdır. Ordu şubemizin açılmasında ve derneğimize yer tahsisinde Ordu Valisi Orhan Düzgün'e, İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Güzey ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'a Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise, "Bizlere Abdullah başkanımız ve arkadaşları bir yer talebi ile ilgili geldiklerinde bu yeri teklif ettik ve kendileri değerlendirdiler ve burayı hizmete açtılar. Derneğin yönetim kuruluna bu düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman gurur verdiniz, onur verdiniz ve moral verdiniz. Bizler de sizlere her zaman layık olmaya çalışacağım" dedi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün de Ordu Muharip Gaziler Derneği Şubesi'ni açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Bu derneklerin kendi mensuplarına yardımcı olmakla beraber boş vakitlerinde iyi bir zaman geçirmeleri için uygun bir ortam olduğunu anlatan Düzgün, "Bu yerin konutların arasında olması dezavantaj değil bir avantaj. Bence bir iş merkezinde şehrin ortasında olmaktansa gazilerimizin ve gazi ailelerimizin bu ortamda çok daha mutlu olacaklarını düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Gazisi Ömer Özkurt'un okuduğu şiir davetlilerce ilgiyle dinlendi ve beğenildi. Madalya almaya hak kazanmış gazilere madalyaları Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından takıldı.

Derneğin açılmasında katkılarından dolayı Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Prof. Dr. İsmet Dindar ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Güzey'e teşekkür plaketleri verildi.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ORDU ŞUBESİ AÇILDI
MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ORDU ŞUBESİ AÇILDI
MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ORDU ŞUBESİ AÇILDI
MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ORDU ŞUBESİ AÇILDI
MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ORDU ŞUBESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 10:36:03
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 18:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?