5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Muhtarlar Derneği Başkanı Ordu'da

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özinal, hantal bir yapıdan yenilikçi bir yapıya dönüştüklerini ifade ederek, "Türkiye Muhtarlar Deneği Genel Merkezi, geçmişte olan hantal yapıyı tamamen bertaraf ederek, yeni jenerasyonla 30 yıllık saltanat bir tarafa, yeni jenerasyon bir tarafadır" dedi. 

Ramazan Özinal, çıktığı Karadeniz Bölgesi gezisinde Ordu'nun Ünye İlçesi'ni ziyaret etti. İlçeye gelişinde beraberinde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Gürbüz Kılıç ve Dernek Genel Sekreteri Hüseyin Akdeniz ile Ünye Kaymakamı Nevzat Ergün ve Belediye Başkan Vekili İsmail Sarı'yı ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'nun bazı temaslarda bulunmak üzere Ankara'da olması sebebiyle Başkan Vekili İsmail Sarı ile görüşen Ramazan Özinal, güçlü ve inançlı bir kadro oluşturduklarını belirterek, "Hantal bir yapıdan yenilikçi yapıya dönüştük. Türkiye'de federasyonumuz yoktu ilk adımını attık. Parçalanmakla bir yere varılmaz. Muhtarlar camiası artık birlikte hareket etmeli. Federasyonumuzu oluşturduğumuz zaman yasal haklarımızda yerine gelecek, sosyal haklarımızda. Muhtarlığımızın hafif hafif erimiş olan kaybolmaya dönüşen itibari da yeniden tesir edecek" dedi. 

Muhtar camiasının 53 bin kişilik güçlü bir ordu olduğu belirten Özinal, "Bu ordu seçilirken hiç bir siyasi iradenin etkisi altında kalmadan hür idare tarafından seçiliyor. Ülke meselelinde gerek halkımızın önemli konularında sivil toplum örgütleriyle bundan evvel olduğu gibi değil bundan sonra yeni sayfa açtık birlikte hareket edeceğiz. Yasal çerçevede olan her konuya da parmak basacağız. Hiçbir siyasi parti bizi kendine mal etmesin. Hiçbir siyasi partide şuyuz buyuz değiliz. Bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Yasal haklarımızla ilgili mücadeleyi vereceğiz. Bütün olarak koşacağız. Yasal olmayan bir şeyin içinde olacağız" diye konuştu. 

Bir basın mensubu tarafından dün Ordu'da gerçekleştirilen fındık mitingi konusunda düşüncesi sorulan Özinal, "Mitingin amacına ulaştığı inancındayım. Ulaşmaması için bir neden yok. Nezih bir çiftçi toplum vardı. O büyük topluma ses vermeyecek bir iktidarı şu anda düşünemiyorum. Kaldı ki Başbakan daha duyarlı. Zannedersem Başbakan'a siyasi irade bu konuları anlatırken yanlış anlatıyorlar gibi geliyor. Burada bir arıza var Onu ilerideki günlerde inşallah çözeceğim. Miting sonunda yapılan hadiseleri tasvip etmiyorum. Bu ulus çok badireler atlattı. Bu bakımdan her şey dozuyla yasal çerçeve içinde olmalı. Mitinge katılmaktan ben de büyük biz haz duydum" şeklinde konuştu. 

Ünye'yi ziyaretinde genel başkanı olduğu derneğin ilçe şubesi yönetim kurulu üyeleri muhtarla da görüşen Ramazan Özinal, ziyaretinin ardından karayolu ile Ankara'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 00:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?