4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Müteahhitten Ordu'ya kız yurdu

Fatsalı müteahhit Adnan Yavuzer, Ordu Valiliği'nde protokolü 100 kişi olarak yaptırdığı kız öğrenci yurdu inşaatını 154 kişi kalabilecek şekilde teslim ederek eğitime bir katkı daha yaptı. 

Temeli Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılan Adnan Yavuzer Kız Öğrenci Yurdu inşaatının karkas bölümüne 400 bin YTL masraf edildiği öğrenildi. Kız öğrenci yurdu inşaatını kısa sürede tamamlayarak Ordu Valiliği'ne teslim eden Müteahhit Adnan Yavuzer, "İnşaatın bundan sonraki bölümünü valilik tamamlayacak" dedi. 

Daha önce Kumru ve Korgan ilçelerine de yurt yaptıracağının taahhüdünü verdiğini ifade eden Adnan Yavuzer, 2007 yılının ilk 6 ayında Korgan İlçesi'nde 2007 yılının sonlarına doğru da Kumru İlçesi'nde yurt temelini atacağını söyledi. Kız öğrencilerin eğitimine daha fazla önem verdiklerini belirten Yavuzer, "Erkek öğrenci bir şekilde kendini götürür ama kız öğrenciler eğitimleri konusunda biraz sıkıntı yaşıyorlar. 11 kişiyle başladığımız üniversiteli kız öğrenci bursu sayısı 6 yılda 52 kişiye ulaştı. Her bir kız öğrenciye 80 YTL burs veriyoruz. Burs verdiğimiz öğrencileri, annesi babası hayatta olmayanlar ve maddi yönden çok mağdur olanlar arasından seçiyoruz. Geçtiğimiz yıl bu öğrencilerden 17 tanesini mezun etmenin sevincini yaşadık" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 12:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?