3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Nitcharee'ydi, Şeymanur oldu!

TAYLANDLI NİTCHAREE MÜSLÜMAN OLDU

Amerika'da tanıştığı Ordulu Türk genciyle evlilik hazırlıkları yapan Taylandlı Nitcharee, Müslüman olarak Şeymanur ismini aldı.

Tayland vatandaşı Nitcharee Khamkhemkeaw, Ordu Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

İhtida merasimi, imam hatip Resul Günyaka'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Saim Şirin'in eşliğinde Kelime-i Şehadet getiren ve Şeymanur adını alan Tayland vatandaşına ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve meali hediye edildi. 2002 yılında Amerika'da öğrenciliği sırasında Ordulu Musa Özdemir ile tanışan Nitcharee (Şeymanur), İslam dinini çok araştırdığını ve benimseyerek Müslüman olmaya karar verdiğini belirtti.

Nitcharee Khamkhemkeaw ile yakın zamanda hayatlarını birleştireceklerini belirten Musa Özdemir de, "Arkadaşlığımız evliliğe doğru ilerleyince, Müslüman olmadan kendisi ile evlenemeyeceğimi söyledim. Zaten o da dinimizi tanımış, İslam dini hakkında bilgi sahibi olmuştu. İslamiyet'e gönül vererek, kendi rızasıyla Müslüman oldu. Kendi ülkesi olan Tayland'a giderek ailesi ile de görüştük, olumlu karşıladılar" diye konuştu.

TAYLANDLI NİTCHAREE MÜSLÜMAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:11:05
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 12:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?