3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Nüfusunu kaybetti, hayatı kaydı

NÜFUS CÜZDANINI KAYBETTİ, HAYATI KAYDI

Ordu'nun Gölköy ilçesinde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan doğuştan özürlü 'Mafya' lakaplı Ahmet Yücedağ (41), 10 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanı sebebiyle huzursuz günler geçiriyor.

10 yıl önce geçimini sağlayabilmek için İstanbul'a giden ve burada bir lokantada bulaşıkçılık ve özel bir şirkette çaycılık yapan Ahmet Yücedağ, geçirdiği trafik kazası sırasında nüfus cüzdanını kaybetti. Kazanın ardından memleketi Ordu'ya gelerek ayakkabı boyacılığı yapmaya başlayan Yücedağ'ın hayatı Gölköy İcra Mahkemeleri'ne gelen evraklardan sonra karardı. Gelen evraklarda üzerine bir şirket ve otomobil kayıtlı gözüken, bankalardan kredi kullandığını öğrenen, ayrıca Türk Telekom'dan alınan telefon

nedeniyle hem banka hem Telekom tarafından hakkında haciz işlemleri başlatılan Ahmet Yücedağ, "Benim etim ne butum ne. Bu hacizler sebebiyle ne özürlü maaşı ne de Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alabiliyorum. Yeşil karttan bile yararlanamıyorum. Bıraktım bunları başımı sokacak bir evim bile yok" diye dert yandı.

Olayı ilk öğrendiğinde Bursa'dan bir avukatla anlaştığını ve bir miktar para verdiğini, ancak daha sonra avukatın kendisini arayarak, "Bunlar mafya ben uğraşamıyorum" deyip davadan çekildiğini, bu sebeple lakabının 'Mafya Ahmet' olarak kaldığını dile getiren Yücedağ, "Hiç kimse yardımcı olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Evraklara göre 150 bin lira borçluyum. Hayatım alt üst oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 11:14:00
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 14:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?