5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

OBKT en iyi 6 ekip arasında

Ordu'da 42 yıldır perdesini kapatmayan Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Türkiye Amatör Belediye Tiyatroları Buluşması'nda en başarılı tiyatrolardan birisi olarak seçildi. 

İzmir Karşıyakaya Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Bölümü'nün işbirliği ile 6-14 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 'Türkiye Amatör Belediye Tiyatroları Buluşması'nda Türkiye genelindeki onlarca tiyatro ekiplerinin arasından seçilen 6 ekipten biri olan OBKT, başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Kentin kültürel gelişmesinde önemli bir yere sahip olan ve kurulduğu günden bu güne 120'yi aşkın oyunu sahneye koyan OBKT, tiyatro buluşmasında Ali Kemal Tandoğdu'nun yönettiği Güner Namlı'nın yazdığı Ayrıklar oyununu 50. kez sahneleyerek 1964 yılından buyana bir rekora daha imza atacak. 

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Belediye tiyatroları arasında dayanışmayı sağlamak, amatör sanatçıların birbirlerini tanıyarak kendilerini geliştirmelerine imkan vermek ve karşılaşılan sorun ve çözüm yolları hakkında bilgi alışverişte bulunulmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek olan Türkiye Amatör Belediye Tiyatroları Buluşması'na OBKT'nin seçilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Ordu Belediyesi olarak her türlü sanatsal ve kültürel etkinliklere destek veriyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivalidir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 14:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?