3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

ODH'de ameliyatlara devam

ODH'DE AÇIK KALP AMELİYATLARI DEVAM EDECEK

Ordu Devlet Hastanesi'nde (ODH) açık kalp ameliyatlarını gerçekleştiren Prof. Dr. İsmet Dindar, devlet-özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen projenin devam edeceğini söyledi.

Türkiye'de ilk kez uygulanan devlet-özel sektör işbirliği ile Ordu Devlet Hastanesi'nde görev yapan Medical Park Hastanesi bağlı 13 kişilik ekibin gerçekleştirdikleri açık kalp ameliyatları ve koroner anjiyo tedavileri büyük bir hızla devam ediyor. Yapılan işbirliği çerçevesinde Türkiye'nin sayılı kalp doktorlarından Prof. Dr. İsmet Dindar ve ekibi, anjiyo ve açık kalp ameliyatları ile yüzlerce hastayı yeniden yaşama bağladı. Ordu Devlet Hastanesi'nin en son model teknik cihazlarıyla donatılan 'Açık Kalp Ameliyatı ve Koroner Anjiyo Birimi'nde 2009 yılında 331 açık kalp ameliyatı yapıldı. Yine yıl içerisinde 4 bin 364 hastaya kroner anjiografi, stent ve balon uygulaması yapıldı. Ordu Devlet Hastanesi'nde yapılan işbirliği kapsamında 3 yıl sürecek ve 2 yılı tamamlanan proje kapsamında bin 300 kalp ameliyatı ve 12 bin anjiyo tedavisinin yapılması hedefleniyor.

Yapılan protokol gereği yıl sonunda tamamlanacak projenin devamı konusunda üzerilerine düşeni yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. İsmet Dindar, projeyi sonlandıracaklarının kendileri olmayacağını söyledi. Verdikleri sözün sonuna kadar arkasında duracaklarını ifade eden Prof. Dr. Dindar,"Ordu Devlet Hastanesi'nde 2 yıldır hizmet veriyoruz. ODH ürettiğimiz hizmet bizim başhekime verdiğimiz namus sözüdür. Bu sözün bizim için ifade ettiği anlam çok açıktır. Görevde olduğu sürece bu söz devam edecektir. Devletle yapılan protokol bu yılın sonuna kadar devem edecek. Dolayısıyla bu hizmeti sürdürmek konusunda ilk günkü heyecanımızı şevkimizi yaşıyoruz. Ordu'da uygulanan çok güzel bir gönül projesi. Onu yıkan sonlandıran kişiler olmayacağız. Ordu'da bu hizmet devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 12:51:02
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 12:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?