3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

ODÜ Tıp Fakültesi tamam

ODÜ TIP FAKÜLTESİ TAMAM

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi'ne nihayet kavuşuyor. Ankara'da yapılan görüşmelerde Ordu Boztepe Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi olarak ortak hizmet vermesinde mutabık kalındı.

Edinilen bilgilere göre, halen Ankara'da bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Gürel, AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile toplantıda bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından Ordu Boztepe Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile birlikte ortak kullanılacak. Anlaşmaya varılan bu konuda hazırlanacak protokol önümüzdeki günlerde her iki kurum arasında imzalanacak.

Boztepe Hastanesi'nin Tıp Fakültesi olarak hizmet vermesiyle birlikte bundan böyle bir yandan hassas ve ciddi ameliyatların yapıldığı, bir yandan tıp öğrencisi yetiştiren bir kuruluş haline gelecek. Boztepe Hastanesi'nin ODÜ kampüsü içerisinde yeri bulunan Tıp Fakültesi hastanesi ve morfoloji binalarının inşaatlarının tamamlanıncaya kadar faaliyetini sürdüreceğini, bu inşaatların tamamlanmasının ardından modern ve geniş bir binada Ordululara hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 17:57:02
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 20:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aru IP: 188.36.199.xxx Tarih : 24.01.2010 18:31:13

eczacılık fakultesıde ıstıyoruz