3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

ODÜ yurdu yükseliyor

ODÜ YURDU YÜKSELİYOR

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler'in büyük gayretleriyle işadamı Ergin Karlıbel'in bağışladığı 20 dönümlük arazi üzerinde yapılacak olan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Bin Kişilik Öğrenci Yurdu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

ODÜ öğrencilerinin barınma sorununu büyük ölçüde çözecek olan Bin kişilik öğrenci yurdunun ödeneğinin sağlanmasının ardından başlayan inşaat, kısa sürede yükselmeye başladı. Gelecek yıl bitirilmesi hedeflenen ve 5 yıldızlı otel niteliğini taşıyacak olan öğrenci yurdu 9 ve 7 katlı 2 blok bina, 2 katlı sosyal tesis ve 1 katlı çok amaçlı salon olarak inşa edilecek. 1 ve 3 kişilik olarak yapılacak odalarda tüm mobilya, aksesuar ve dijital ortam bulunacak. Ayrıca özürlü öğrenciler için de ayrı odalar bulunurken, zemin kattan 6. kata kadar her katta 18-20'şer kişilik etüt odaları, lavabo, wc, duş ile çay-kahve pişirme imkanlı kat ofisleri bulunacak.

YURT'TA YOK YOK

Gerek Ordu'ya üniversite açılmasında, gerekse Tıp Fakültesi Hastanesinin Boztepe Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyete geçirilmesinde ve fakülte inşaatları için ödenek sağlanmasında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla bilinen Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, amaçlarının kendi üniversite dönemlerinde yaşadıkları sıkıntıları günümüzün öğrencilerine yaşatmamak olduğunu vurguladı. Güler, "Biz üniversitede okurken çamaşırlarımızı kendimiz yıkardık. Bu da hayli zor ve sıkıntılı olurdu. Ancak ODÜ yurdunda böyle bir sıkıntı olmayacak. Jetonlu çamaşırhane de, öğrenciler çamaşırlarını makinelerde yıkayabileceği gibi ütü yapmalarına da imkan tanınacak. Yani bir anlamda bizim yaşadığımız sıkıntıları onlar yaşamayacak. Yurt binası kuaförden, kitap-kırtasiyeye, doktor ve hemşirenin her an bulunacağı revire, 180 kişi kapasiteli sinema ve konferans salonlarına kadar 5 yıldızlı nitelik taşıyacak. Bu yurt diğer üniversite öğrencilerini kıskandıracak. Bu yatırımın tüm aşamalarını takip ederek bu noktaya getirmiş olmakla kendimizi mutlu hissediyoruz. Çünkü ailemiz fertlerinden Lebibe-Ergin Karlıbel Öğrenci Yurdu ismini taşıyacak bu yurt binası eğer arsası bağışlanmamış olsaydı, arsa bulunması için yıllarca askıda kalacak ve yapılamayacaktı" diye konuştu.

"ODÜ BİLİM MERKEZİ OLACAK"

Bin kişilik öğrenci yurdunun yatak kapasitesinin Ordu il genelindeki turistik tesislerin toplam oda ve yatak sayısının iki katı olduğuna da dikkat çeken Güler, ODÜ'nün diğer fakültelerin faaliyete geçmesiyle birlikte bir 'Bilim Şehri' hüviyetine bürüneceğini söyledi. Güler, "Martin Luther King, 'Bir rüyam var' sözüyle bilinir. Benimde bir rüyam var. Bu rüyam Ordu Üniversitesi'nin sadece eğitim-öğretim merkezi değil, AR-GE konusunda dünya bilim literatürüne girecek önemli araştırma, geliştirme ve buluşlara imza atan bir üniversite olmasıdır. Bu aslında büyük bir hedef değil, gerçekleştirilebilecek bir hedeftir. Unutulmasın ki ODTÜ 1956 yılında ilk eğitimini TBMM'nin çamaşırhanesinde vermişti. Daha sonra barakalar yapılmıştı. Bugün ise dünyanın sayılı üniversitelerinden birisi oldu. ODÜ eminim bu atılımı yapacaktır" şeklinde konuştu.

ODÜ YURDU YÜKSELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 13:49:01
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 14:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?