3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

ODÜ'de hamsi şöleni

500 KİLOGRAM HAMSİ YARIM SAATTE BİTTİ

Ordu Üniversitesi'nde (ODU) öğrenciler tarafından düzenlen hamsi şöleninde 500 kilogram hamsi yarım saat içerisinde tüketildi.

ODÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Konseyi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Hamsi Şöleni büyük ilgi gördü. Ordu Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Karadeniz Bölgesi ile özdeşleştirilen kilolarca hamsi pişirilecek şölene katılanlar tarafından tüketildi. Kısa sürede tükenen hamsileri arkadan pişenlerin beklenmesi sırasında öğrencilerin sabırsızlıkları dikkat çekti. Yeni hamsilerin pişirilmesine bekleyen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Öğretim görevlileri ve vatandaşlarında katıldığı hamsi şöleninde hamsinin yanında meşrubat ve garnitür de verildi. Şölende ayrıca çeşitli programlarda gerçekleştirildi.

Ordulu gençlerin bir araya gelerek oluşturduğu Kolbastı ekibi bir gösteri yaptı. Büyük beğeni ile izlenen gösteriden sonra öğrenciler kemençe eşliğine horon oynadı. Şölene ODU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bostan'ın yanı sıra Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

500 KİLOGRAM HAMSİ YARIM SAATTE BİTTİ
500 KİLOGRAM HAMSİ YARIM SAATTE BİTTİ
500 KİLOGRAM HAMSİ YARIM SAATTE BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 15:09:04
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 15:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?