3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

ODÜ'de personel sıkıntısı sürüyor

ODÜ'DE PERSONEL SIKINTISI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, üniversitenin kuruluş aşamasında çok üvey bırakıldığını, burada başlayan personel sıkıntısının halen devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu yaptığı açıklamada, üniversitenin öğrenci, öğretim görevlisi ve personel sayılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. ODÜ'nün her geçen gün büyüdüğünü ve öğrenci sayısının arttığını buna bağlı olarak çok daha fazla personel ihtiyacı duyulduğunu ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, yeni bir fakülte veya yüksek okul açmanın neredeyse personel bulmaktan daha kolay olduğunu kaydetti. ODÜ'de göreve başladıkları günden itibaren öğrenci sayısında yüzde 68'lik bir artış yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, "Geldiğimizde 5 bin 483 olan öğrenci sayısı 9 bin 200 öğrenci sayısına kadar çıkardık. Yüzde 68 gibi olağanüstü bir artış yaşandı. Araştırma görevlisi, uzman, doçent, profesör sayılarında da büyük değişiklikler yaşandı. 102 olan öğretim görevlisi sayısında yüzde 154'lük bir artış yaşanarak sayı 259'a çıktı. Hedefimiz bu sayısı 450'lere çıkarmak" dedi.

Öğrenci ve öğretim görevlisi sayısında yaşanan artışlara rağmen idari personel açısından çok geride kaldıklarını dile getiren Prof. Dr. Kefelioğlu, "Öğrencilerimiz, öğretim görevlilerimiz artıyor, ancak personelde artış yaşanmıyor. Geldiğimizde idare personel sayısı 97'den sadece 157'ye çıktı. Ama bu bize yetmiyor. Birde ODÜ'nün talihsizliği var. Biz göreve başladığımız da kadrolarımız 40 kişiydi. Çaycısından muhasebecine kadar hepsi bu kadar. Çok üvey bırakılmış bir üniversiteydi. Bize devlet 62 alım izni daha verdi. Başta çok sevindirici bir gelişme olarak gördük. Sonra bir baktık ki, durum hiç de öyle değil. Çünkü normalde 100 kişi çalışıyor. Bunların 40'ı bizim 60'ı farklı üniversitelerden geçici olarak görevlendirilmiş. Trabzon, Samsun daha da önemlisi Giresun Üniversitesi'nden görevlendirme. Biz 60 kadromuzda yeni elaman kadrosu alacağız diye sevinirken, mevcudu kullandık hep. Dolayısıyla bir eksiklik yaşadık ve halen devam ediyor. Yeni bir fakülte açacaksınız çalışacak personel lazım. Programlar açmak kolay, ancak çalıştıracak personel yetmiyor. Bu yıl Güzel Sanatlar Fakültesi'nin eğitim öğretime başlayacak alt yapısını tamamladık. Yeni profesör, doçent ve yardımcı doçentler geliyor. Biz bu konuda Güzel Sanatlar Fakültesi'ni eğitime hazırladık. En çok Eğitim Fakültesi üzerinde duruyoruz. En kısa sürede bunun hayatına geçeceğini düşünüyoruz. Ancak halen personel sıkıntısı yaşanıyor" diye konuştu.

ODÜ'DE PERSONEL SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:03:02
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 16:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit İNAN IP: 78.171.139.xxx Tarih : 28.01.2010 16:28:21

kendi memleketimizde o kadar yetişmiş insanlar var cv mizi gönderelim değerlendirin sayın hocam. bizlerden başkaları yararlanıyor hep ama bizim memleketimizin insanı hiç görmüyor fırsat verin bizde kendi memleketimize hizmet edelim ordu da yaşama fırsatı bulalım ama siz büyüklerimiz hep biz okumuş kendini geliştirmiş gençleri başka ellere veriyorsunuz ? neden çünkü bizim orduda torpilimiz yok