3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

ODÜ'de tıp fakültesi sevinci

ODÜ'DE TIP FAKÜLTESİ SEVİNCİ

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, ODÜ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Boztepe Devlet Hastanesi'ni ortak kullanacak olmalarından mutlu olduklarını dile getirerek, "Ordu'ya akademik düzeyde sağlık hizmeti verecek olmaktan mutluyuz" dedi.

Beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Zeki Bostan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Gürel ile birlikte Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Haluk Kefelioğlu, ODÜ'nün kuruluşundan bu yana en önemli hedefini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rektörlüğe gelişinin 3. ayında Boztepe Devlet Hastanesi'ni ortak kullanım teklifi yaptığını hatırlatan Kefelioğlu, "Arkadaşlarımızla çok çalıştık. Hatta Ankara'ya Sağlık Bakanlığı'na 20'den fazla gittik. Sonunda kararı çıkarttık. Şehir için önemli bir aşama. Hastanenin bundan sonraki adı ODÜ-Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'dir. Bu noktaya gelmemizde, bu kararın alınmasında katkısı olan herkese, siyasilerimize teşekkür ediyoruz. Mevcut kadromuzla ve yeni gelecek doktorlarımızla Ordululara akademik düzeyde sağlık hizmeti verecek olmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Gürel, hastane yönetimiyle yapılacak toplantı ve hazırlanacak rapor doğrultusunda çalışma düzenini oluşturacaklarını belirtti. Gürel, zaman içerisinde rahat ve kurumsal bir sağlık hizmeti vermeye başlayacaklarını belirtti. Rektör yardımcısı Salih Zeki Bostan ise, hastanenin Ordululara hayırlı olması dileğinde bulundu.

ODÜ'DE TIP FAKÜLTESİ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:37:03
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz IP: 88.255.36.xxx Tarih : 15.07.2010 15:52:05

Ordu adına çok güzel bir haber. Teşekkürler...