5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Öğrenci velilerine kötü süpriz

İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nden "Başarısızlığın nedenleri" ile ilgili anket yapacaklarına dair onay alarak okullara gelen Koçak Yayınları satış elemanları okullarda uyguladıkları anketlerden yola çıkarak öğrencilerin adreslerini tespit edip, adreslere giderek okuldan geldiklerini iddia ederek, bilinçsiz velilere fahiş fiyatla cd ve kitap seti sattıkları saptandı.

Durumu anlayan okul idareleri, öğrencileri ve velileri uyardıktan sonra veliler, kitapları geri iade etmek istediğinde "üç gün sonra almaya geleceğiz "diyerek zaman kazandıkları ve ortadan kayboldukları anlaşıldı. Okul idaresinin gelen vatandaşı notere yönlendirdiği ve protesto çekerek ürünü iade etmek istediklerinde kanunların buna müsaade etmediği tesbit edildi. 

Veliler aylar sonra adreslerine gelen miktarlarda icra takibi başlaması üzerine savcılığa baş vurdu. Öğrenci velilerinden İbrahim Eyilikçi ve Şakir Sağlık; "Biz evde yokken okuma yazma bilmeyen eşlerimize okuldan tavsiye ettiler deyip imza karşılığı eğitim cd lerini vermişler. Okul idaresinin bizi uyarması üzerine notere gittik. Biz olayı kapandı zannediyorduk. Yaklaşık 30 veliyiz, her birimize 2 milyar icra takibi geldi. Bu maduriyetimizin giderilmesi için ilgili mercilere başvurduk" dedi.
Bekir Akkaya-Kenthaber/Kumru
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 04:10:34
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 10:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yurt IP: 85.107.212.xxx Tarih : 15.06.2006 16:13:03
Öncelikle bende kitap satıcısıyım ve bu ürünü de satmaktayım.(adreslere giderek okuldan geldiklerini iddia ederek, bilinçsiz velilere fahiş fiyatla cd ve kitap seti sattıkları saptandı) demişsiniz haberinizde.. Kaça satılmış bu ürün..? Neye göre fiyatın fahiş olduğu tespit edilmiş..? Köylü'ye, çiftçiye hizmet götürülmesi kötümü..? Bizler de tüketiciyiz imza atmayı biliyorsak okur yazarız da ayrıca.. aldığımız bir ürün yada hizmeti ödemediğimiz takdirde icralık da olmaktayız. Ayrıca bilinçsiz diye bahsettiğiniz insanlar eminim ki türlü alış verişler yapmaktadır, konu kitap olunca mı harcanan paraya yazık oluyor..?