3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Öğretmen, işletmeci oldu

ÖĞRETMEN, İŞLETMECİ OLDU

Ordu'da uzun yıllar öğretmenlik yapan, girişimci bir ruha sahip bayan öğretmen, mantı evi açtı. Mantı evi büyük ilgi görüyor.

Düz Mahalle'de mütevazı bir ortamda yaklaşık 4 aydır hizmet veren Ordu Mantı Evi'nin ünü kısa sürede il dışına kadar yayıldı. Ordu'da el yapımı yaş mantı yapılan ilk yer olan mantı evinin meşhur mantısından yemek isteyenler, çevre il ve ilçelerden bu küçük ama şirin mekanda keyifli vakit geçiriyorlar. İşletmecisi ile birlikte 4 kadının büyük bir özenle hazırladıkları Kayseri ve Sinop usulü mantılar, Türk sanat müziği eşliğinde yeniliyor.

Bu tür bir mantı evi açmayı yaklaşık 15 yıldır hayal ettiğini ifade eden mantı evinin sahibi Şükrüye Ulutürk (33), kısa sürede çok sevilen bir ortam oluştuğuna inandığını ifade etti. Bayanların da girişimci olabileceklerini göstermeyi amaçladıklarını ifade eden Ulutürk, "Bir dönem anaokulu öğretmenliği yaptım. Böylesi bir işletmeyi açmayı uzun süredir düşünüyordum. Eşimin de desteğiyle bunu başardık. Çok mutluyum" dedi.

Yöresel bir yemek olan mantının çok özen ve işçilik istediğini ifade eden Ulutürk, "Mantı, çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan etli hamur yemeğidir. Üzerine sarımsaklı yoğurt, salça ve erimiş tereyağı dökülerek ve sumak, kuru nane, kırmızıbiber ekilerek servis yapılır. Türkiye'nin en güzel, en çok sevilen yöresel yemeklerinden bir tanesidir. Biz burada Kayseri ve Sinop usulü mantılar yapıyoruz. Kilo

işi yaş mantı almak isteyenler bize sipariş veriyorlar, biz de istedikleri saatte hazırlıyoruz. Çünkü, daha önceden hazırlanması ve bekletilmesi tazeliğini azaltır. Bu sebeple biz ancak siparişten sonra yapımına başlıyoruz" diye konuştu.

ÖĞRETMEN, İŞLETMECİ OLDU
ÖĞRETMEN, İŞLETMECİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 15:16:01
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 15:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet emin birkaç IP: 78.174.61.xxx Tarih : 10.01.2011 14:38:01

vay vay şükriye teyzeme bak büyümüştre mantı evi açmış:Dsizi çook özledim....