3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Okulların kömürleri yazdan alınacak

OKULLARIN KÖMÜRLERİ YAZDAN ALINACAK

Ordu'da 18 ilçede ilköğretim okullarının yakacak ve akaryakıt alımlarının yaz aylarında yapılmasıyla ilgili bütçe onaylandı.

İl Genel Meclisi Mayıs ayı ikinci birleşim toplantısında, 2010 mali yılı gider bütçesinin ilgili harcama kalemlerinden 18 ilçede ilköğretim okullarının yakacak, akaryakıt ve kırtasiye alımları giderlerinde kullanılmak üzere ilçeler itibariyle ödenek dağıtılmasına ilişkin teklif görüşüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm ilçelerdeki ayrıntılarıyla birlikte yaptığı teklif müzakere edilerek kabul edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, bundan öncede bir yıl istisna olmak üzere tüm yakacak alımlarını daha uygun olması nedeniyle yaz aylarında aldıklarını söyledi. İlçelerin ödenek dağıtımı yapılırken hak ve hukuk kriterlerine uyduklarını ifade eden Yılmaz, "Her yıl yaz mevsiminde alıyorduk. Bunun bir istisnası oldu. Kömür alımlarının durdurulduğu yıl yaz mevsiminde alınmadı. Bunun haricinde tamamını yaz mevsiminde aldık. Hem fiyatı daha uygun hem ödeme planlamamızı ona göre yapıyoruz. 3 kalemde yapacağımız alımlarda bu değerlendirmeleri yaparken ölçü olarak, yakacakta derslik sayısı, akaryakıtta okul sayısını dikkate aldık. Kırtasiye de öğrenci sayısını dikkate alarak bir sonuca vardık. İşin özü hak hukuk kriterine uyduk. Toplam 1 milyon 2 bin 250 TL yakacak alımlarında, 55 bin akaryakıt, 75 bin ise kırtasiye alımlarında kullanılacak" diye konuştu.

OKULLARIN KÖMÜRLERİ YAZDAN ALINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 17:01:04
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 17:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?