3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Okyanus ötesi konuklar Ordu'da

OKYANUS ÖTESİ KONUKLAR ORDU'DA

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve geleceğin Amerikalı siyasetçilerini yetiştiren eğitim organizasyonu olan Amerikalı Genç Politik Liderlerden (American Council Young Political Leaders) 8 kişi Ordu'nun Ünye ilçesinde konakladı.

Siyasi liderlik ve diplomatik becerilerini geliştirmek amacıyla her yıl dünyanın değişik bölgelerini gezerek dış politika üzerinde kendilerini geliştiren Demokrat Parti'li, Cumhuriyetçi ve Bağımsız 24-40 yaş arasındaki genç Amerikalı politikacılara Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Genç Politik Liderler Türkiye Grubu Üyesi Av. Murat Hazinedar, ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek eşlik etti.

Amerikalı konukları Sebile Hanım Konağı'nda ağırlayan ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, gelen konuklara Ünye'nin yöresel lezzetlerinin yanı sıra, Karadeniz yöresine ait olan ve damaklarda taht kurmuş yöresel yemekler ikram etti.

Ünye'nin manzarasına, insanların misafirperverliğine ve yemeklerinin lezzetine hayran kaldıklarını ifade eden Amerikalı genç politikacılar, "Her iki ülke olarak bunun gibi programlarla ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu tür siyasi programlar ve değişimler bizler için çok önemlidir. Buradaki politik sistem hakkında çok iyi şeyler öğrendik. Türkiye'nin Amerika ile iyi ilişkiler kurmak istediğinin farkındayız. Bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Konakta yenilen yemeğin ardından Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası ve Ünye Hamamı'nı gezen ABD'li genç politikacılar, daha sonra Prof. Dr. Ayşe Yalın'ın düzenledi kokteyle katılarak Ünye'deki programlarını sonlandırdı.

OKYANUS ÖTESİ KONUKLAR ORDU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 13:08:05
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 16:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?